България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в

...
България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в
Коментари Харесай

Радев: България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в областта на ядрената енергетика

България не може да одобри европейски наказания против Русия в региона на нуклеарната енергетика, тъй като това ще повлияе директно на нашата енергетика. Затова, в случай че се стигне до такава степен, страната ни ще наложи несъгласие.

Това съобщи президентът Румен Радев преди изключителното съвещание на Европейския съвет, което се организира на 9 и 10 февруари в Брюксел.

" Отчитаме всички области, в които това (налагането на санкции) може да стане, само че там, където са застрашени нашите ползи, не можем да го приемем ", съобщи Радев.

Той посочи, че България ще продължи да поддържа Украйна и украинските бежанци у нас, само че е време да се набележат ограничения за прекратяването на спора. На съвещанието на Европейския съвет президентът Радев ще призове Европейски Съюз да употребява цялата си мощ и принадлежности за фокусиране на дебата в посока прекратяване на военните дейности.

" Служебното държавно управление извърши решението на Народното събрание да се изпрати въоръжение от запасите на българската войска. Надявам се държавното управление да прояви разсъдък и в бъдеще това да не се позволява. Все по-рядко слушам апели за мир, а единствено за победа без някъде някой да дефинирал какво значи победа ", сподели Радев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР