България не изнася оръжие за Украйна, заяви вицепремиерът Корнелия Нинова

...
България не изнася оръжие за Украйна, заяви вицепремиерът Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Нинова категорична: Не изнасяме оръжия за Украйна

България не изнася оръжие за Украйна, съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова по време на блиц контрола в Народното събрание през днешния ден.

За следващ път министърът на стопанската система и промишлеността отхвърли изказвания, че български муниции се изнасят за Украйна, като в този момент причина за това беше изявление на народния представител от „ Възраждане “ Елена Гунчева.

От парламентарната естрада, под формата на въпроси Гунчева съобщи, че от военните фабрики „ Арсенал “ АД и „ Аркус “ АД са били натоварени оръжия и муниции за Украйна, надлежно на 18 и на 21 март. Депутатката от „ Възраждане “ попита и къде отиват боеприпасите, които по нейна информация се товарят от складовете на 5-а войска в Сливен.

Според Нинова страната ни изнася оръжия за над 60 страни, само че експортът за Украйна е спрян още през 2015 година след подписването на Минските съглашения. " Коалиционният сътрудник " Българска социалистическа партия за България " няма да разреши България да бъде намесена във войната посредством доставка на оръжие, муниции и артикули и технологии с двойна приложимост ", акцентира тя.

Вицепремиерът добави, че комисията, която дава отговор за износа на оръжия в Министерството на стопанската система и промишлеността, няма право - нито законово, нито на практика, да ревизира покупко-продажби за експорт на муниции на място в заводите.

В отговор Елена Гунчева се зарече, че ще показа спомагателни документи и очевидци, които да потвърдят нейните изказвания.

Напомняме, че преди няколко дни Специализираната прокуратура стартира следствие за изменничество срещу България, осъществено от депутат с букви Е.Г. Всички догатки досега са, че става въпрос за Елена Гунчева, която написа в профила си във Facebook, че „ Русия има високоточкови оръжия, тъй че тъкмо може да улучи Министерски съвет “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР