България не е водеща в нито една сфера, за да

...
България не е водеща в нито една сфера, за да
Коментари Харесай

Лечков: И сега футболистите ни са милионери, но не милеят за националния отбор

България не е водеща в нито една сфера, с цел да бъде на равнище и във футбола. Това съобщи вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков във връзка слабите резултати на националния тим. Според него проблемите са в поколението и желанието на младите да се занимават със спорт.

" В коя сфера България е добре, с цел да сме водещи във футбола. Едно време бяхме доста зле, само че биехме Германия и Англия, където ги хванем. Въпрос на генерация, предпочитание и реализация. Не ни интересуваха парите, всички бяхме милионери, само че играехме за България. Сега отново са милионери, само че не милеят за националния тим ", сподели Лечков пред Би Ти Ви.

Вицепрезидентът на БФС е уверен, че се прави всичко допустимо, с цел да може националният тим да реализира положителни резултати. Лечков още веднъж регистрира изискванията, които се дават на отбора – хубави полети и петзвездни хотели.

" Когато ние встъпихме във футбола, всичко беше доста зле. Сега има бази, има подредено състезание по някакъв си метод. Мачовете са забавни. Нямаме финансови усложнения, националите летят с най-хубавите полети, петзвездни хотели. Трябва да се концентрираме върху това, което е свършено. Да, има нередности ", сподели още Лечков.



Според вицепрезидента на БФС един от проблемите на футбола е неналичието на български играчи в тимовете. Лечков обаче е на мнение, че футболният съюз няма виновност за това. " Виждате ли предпочитание у младите? Как да ги мотивираме? Насила красота става ли? Има доста искащи, само че да не бъркаме тук родителските упоритости с желанието на самите деца. Това би трябвало да стане държавна политика ".

" До 15-20 дни ще имаме тактика за развиване на родния футбол и ще я представим на премиера. В последните две-три години сме в положителни връзки, работим в една посока със спортния министър Красен Кралев ", добави Лечков.

По мотив неналичието на победа на националния тим при новия селекционер Красимир Балъков, Лечков разгласи, че това не е прелестно.

" Който и да пристигна като треньор, единствено ще изхабим още едно име. Красимир Балъков има положителни хрумвания, само че няма това време, което му се желае, че 4-5 години някой ще го чака. Това е един от диалозите, които сме водили със селекционера ", разгласи Лечков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР