България не е в списъка с 59-те държави и територии,

...
България не е в списъка с 59-те държави и територии,
Коментари Харесай

Захариева иска обяснение от Лондон защо остави карантината за България

България не е в листата с 59-те страни и територии, от които могат да идват пасажери, без да се постанова да бъдат поставяни под 14-дневна карантина. В тази връзка външният министър Екатерина Захариева е дала инструкции на посолството ни в Лондон да насочи нота с искане за пояснение до английското държавно управление за какво страната ни е изключена от листата
С нотата посолството ни в Лондон търси обяснение за критериите, върху които се основава решението на Англия, защото други страни, включени в листата, имат по-голяма заболеваемост от България, се споделя в известието на ведомството. Посолството акцентира, че нашата страна е измежду тези с най-ниски равнища на разпространяване на вируса.
„ Навременните и ефикасни ограничения против разпространяването на вируса в България доведоха до единствено 2 281 дейни случая ", акцентират от посолството. Черноморското крайбрежие е на процедура зона свободна от Ковид-19, която към този момент е привлякла хиляди туристи от над 35 страни това лято, написа също в нотата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР