България не е уведомена от Гърция, че ще затварят гранични

...
България не е уведомена от Гърция, че ще затварят гранични
Коментари Харесай

Ангелкова: Отмяната на чартърите от Великобритания е наистина лоша новина

България не е известена от Гърция, че ще затварят гранични пунктове. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по Канал 3.
"Всяко решение на дадена страна обвързвано с пътуванията, изключително по отношение на сегашната обстановка е лично решение на самата страна. Министерство на туризма не е било известено авансово, по тази причина че ще бъдат затворени граници. Новините се оповестяват при приключен факт. Отделно от това, всяка една година тематиката България - Гърция започва при започване на летния сезон. Много е значимо и строго самостоятелно кой къде ще желае да почива. Не знам за какво когато някой взема решение къде желае да почива, се минава през призмата, че у нас не е добре ", разяснява министърът на турзима.
"Трудно е да се вършат планове по отношение на туризма за тази година, поради пандемията от ковид. Със сигурност сезонът ще бъде доста сложен и непредвидим и аз желая да бъда положителна, работя в такава посока. Когато би трябвало да съпоставяме този със идващия сезон обаче, сигурно нещата няма да бъдат това, което на нас ни се желае.
Стартираха първите чартъри, това беше извънредно значимо, с цел да може лека по лека да се старира и по-активната работа по посрещането на задгранични туристи в страната. Първите бяха туристите от Нидерландия и Белгия, незабавно по-късно от Германия, чакаме безусловно тези дни - през днешния ден, на следващия ден, първите полети от Полша, от Чехия ", изясни Ангелкова.
"Обединеното кралство води в България над 480 000 задгранични туристи за цялата година. Те са водещи по повод и на зимния и на летния туризъм. Отмяната на чартърите от Англия е в действителност неприятна вест за нас. Надявам се всичи тези решение, във връзка с страните, които подлежат на карантина да бъдат краткотрайни и да се преразглеждат във връзка с епидемиологичната конюнктура. Затова споделям, че сезонът ще бъде доста непредвидим ", добави тя.
"Освен английските туристи, другите, които са доста значими за нас, и които юли месец под тяхно решение остава затворен, това са съветските туристи. Най-рано от август месец ние можем да чакаме съветски туристи в случай че се възобновят полетите от страна на съветската федерация. Много е значимо за нас тези пазари да бъдат отворени, на този стадий те не са ", разяснява Ангелкова.
"Министреството на туризма е стартирало своите инспекции на плажовете още от началото на летния сезон. Към този миг екипите също са и на север и на юг, и са там от началото на юни месец, с цел да ревизират по какъв начин се съблюдават условията за концесионните и наемните контракти ", добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР