България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си

...
България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си
Коментари Харесай

Няма тайни споразумения за еврозоната, категоричен е Горанов

България не е сключвала никакви секрети съглашения за влизането си в еврозоната , съобщи за БНР финансовият министър Владислав Горанов. Той се опълчи на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не би трябвало да вкарва еврото и напомни, че това е втората валута в света след $. По-рано професор Стив Ханке, именуван "бащата на валутния ръб ", сподели, че България не би трябвало да се причислява към еврозоната и позволи, че може да има секрети съглашения, които ще наложат на страната дискриминационни условия.

Горанов бе безапелационен, че българският лев ще остане с сегашния си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

Ето по какъв начин Горанов отговори на въпроса дали е взел участие в срещи на високо равнище, в които от България е поискано нещо в допълнение и незнайно за обществото, с цел да получи зелена светлина за еврото: "Всичко, което е поискано от нас, се съдържа в решението на еврогрупата от юли 2018 година. Тази преписка може да се откри и на страницата на българското финансово министерство с съответните задължения, които ние сме си сложили като задания да решим до присъединението към ERM-2 и няма никакви секрети или спомагателни условия към нашата страна в тази посока. Мога да потвърдя, че сходни изказвания за някакви скрити съглашения или спомагателни условия към нас са по скоро в областта на спекулациите ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР