България не е отпаднала от надпреварата за завода на Фолскваген.

...
България не е отпаднала от надпреварата за завода на Фолскваген.
Коментари Харесай

Борисов за завода на Фолксваген: Те нямат решение, нашите оферти стоят

България не е отпаднала от конкуренцията за завода на " Фолскваген ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който откри новаторски център за самостоятелни коли без водач на многомилиардна немска компания в София. По думите му България продължава да притегля задгранични вложения и от ден на ден българи се завръщат от чужбина.

В " София Тех Парк " министър председателят откри новаторски център на огромна немска многомилиардна компания, където ще се създава програмен продукт за самостоятелни коли.

В центъра работят 200 български софтуерни експерти, разгласи Борисов секунди откакто излезе от пробното тест-кръгче с самостоятелен автомобил.

Бойко Борисов, министър-председател: Най-гордото за нас е, че логаритмите, математиката, софтуерът - всичко това, което виждате, е правено от българи и то тук.
В България има и 250 автомобилни завода и страната ни към момента взе участие в конкуренцията за цех на " Фолксваген ", уточни пред Българска национална телевизия министър председателят.

Бойко Борисов, министър-председател: Те нямат решение, нашите предложения стоят.
България взе участие в конкуренцията дружно с Турция.

Бойко Борисов, министър-председател: Това беше единствено открито като недостатък за България - че съблюдаваме европейските правила. Тяхно решение, просто ние всичко, което беше належащо, сторихме. И се надявам, че решението ще е такова.
Новият дипломат на Германия у нас Кристоф Айххорн благодари на премиера Борисов за положителния бизнес климат и околните му връзки с канцлера Ангела Меркел, а оттова - и сред България и Германия.

Н. Пр. Кристоф Айххорн, дипломат на Германия в България: Уважаеми господин министър-председател, нашите връзки са мощни като домашна ракия.
Заради привличането на от ден на ден задгранични вложения съгласно премиера се връщат и повече българи.

Бойко Борисов, министър-председател: На 100 метра отсам е аутсорсинг центърът на Световната банка, малко по-надолу ще бъде един от осемте супер компютри, които и вие ще може да ползвате 24 часа 7 дни в седмицата, неслучайно България беше определена.
За повишения имидж на България пред света министър председателят даде образец с семейството на Берлинския развой следващата година.

Бойко Борисов, министър-председател: Център след център, център след център, висококвалифицирани чиновници, българи, връщащи се поради към този момент положителните хонорари и прелестното място, каквото е България, за живот. Това се прави единствено когато " има такава страна ".
В новия център за самостоятелни коли в България ще проработят 500 експерти до края на годината.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР