България не е обобщила статистика дали има починали граждани с

...
България не е обобщила статистика дали има починали граждани с
Коментари Харесай

Доц. Георги Йорданов: Не знаем има ли починали граждани с три дози

България не е обобщила статистика дали има умряли жители с три дози. Нямаме точна статистика за бустерните дози, вършим разбори и като имаме данни ще ги съобщим. Това сподели зам.- министър на опазването на здравето доцент Георги Йорданов.

" Ваксината не е панацея. Тя не ги пази от заразяване, само че болестта протича по-леко ", добави зам.-министърът на опазването на здравето.
Италиански имунолог застрашен с ликвидиране
На един от водещите италиански специалисти по имунология е обезпечена полицейска отбрана, откакто е получила патрон в писмо, заплашващо не...
Прочети повече
През 2021 година (без да броим интервала на коледно-новогодишните празници) в България няма смъртен случай с потвърдена причинно-следствена връзка поради коронавирус ваксина. Има данни пред ИАЛ за общо 9 смъртни случая - в 5 индивидът е бил имунизиран с имунизацията на AstraZeneca (Vaxzevria) и 4 са имунизирани с имунизацията на Pfizer (Comirnaty), само че в нито един случай връзката на гибелта с имунизацията не е потвърдена. Това гласи формален отговор на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) до Actualno.com. Освен това, има 6 случая на умряли от КОВИД, като хората са се заразили сред първа и втора доза ваксина. Има и 1 случай, приключил със гибел, при който разболелият се е  диагностициран в деня, в който е трябвало да му бъде сложена първа доза ваксина.

На въпрос дали може да има денонощен достъп до имунизиране, той съобщи, че може да се направи, само че досега практиката е посочила, че единствено се харчи запас, тъй като няма задоволително искащи за имунизация.

" С най-голямо внимание следим какво се случва в учебните заведения след ваканцията, тъй като децата популяризират вируса в фамилиите си. Стойностите на затваряне на учебните заведения са при 500 на 100 000 души ", разяснява доцент Йорданов в утринния блок на Нова телевизия. Той е на мнение, че в учебните заведения не се извършват задоволително добре механически тестването на деца.

" Данните, които показа проф. Кунчев са точни. Ние сме в подножието на пика. Случаите са сред 5000 - 6000 души дневно. Цифрата от 100 000 дневно е апокалиптична ", съобщи зам.-здравният министър.
Настанените в лечебни заведения с Коронавирус още веднъж се усилват, над 500 души са в интензивни отделения
Броят на новите случаи на коронавирус намаля като безусловно число, само че се усили като %. 5525 са новооткритите случаи...
Прочети повече
По думите му Омикрон протича по-леко. Предвижда се да създадем в допълнение още коронавирус зони, където в случай че човек е позитивен - ще може да си направи всички проучвания, да си снима белия дроб, както и да получи медикаментите, които са по Здравна каса.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР