България не е малка държава на европейско ниво. България е

...
България не е малка държава на европейско ниво. България е
Коментари Харесай

Радан Кънев: България е толкова малка, колкото е малък Бойко Борисов

България не е дребна страна на европейско равнище. България е междинна европейска страна, като население и като брой представители в европейските институции. България е дребна страна само по стопанска система и по нрав на дребни хора, които ни ръководят. България е толкоз дребна, колкото е дребен Бойко Борисов. Това съобщи зам.-председателят на ДСБ и лидер на листата на "Демократична България " Радан Кънев.

Според него България е била и ще бъде огромна, когато се води от огромни водачи.

"Днес виждам политически сили, които се възползват от недоволството на хората. Политически партии, водени от хора без визия и упоритост за България. Те се възползват от корупционните кавги, които заливат ГЕРБ. Въпреки че те са уязвими за безусловно същите корупционни кавги, а и доста по-тежки от тях. И възползвайки се от свадите, в действителност се готвят да тласнат България по неевропейски път. Те са част от политическите сили на целия европейски континент, които работят срещу развиването на Европейски Съюз. Дори срещу неговото битие. Без да схващат смисъла и смисъла му ", изясни Кънев.

По думите му Европа е на първо място мир и благосъстояние.

"От всички източноевропейски страни, които се разделихме с комунистическата тирания дружно преди 30 години, и дружно, в много друго движение и друга степен на препъване по пътя, тръгнахме към Европа, без да знаем доста ясно къде отиваме, единствените страни, които през днешния ден живеят в мир, са страните, които влязоха в Европейски Съюз. Много преди да си приказваме за фондове, доста преди да си приказваме за правила, доста преди да си приказваме за Европейски препоръки, парламенти, регламенти и наставления, ние би трябвало да се сетим, която е най-висшата полезност на човешкото битие.
Кое е първото нещо, което сигурно желаеме да оставим на децата си? Всички страни, които не влязоха в Европа, през днешния ден имат дейни или замразени, вътрешни и външни спорове. Техните деца не живеят в мир, за разлика от нашите. Дали приказваме за Грузия, дали приказваме за Украйна, дали приказваме за Молдова, дали приказваме за Косово, дали приказваме за Босна, дали приказваме за Сърбия, всички тези страни имат сега спорове на територията си. Всички те живеят без най-голямото човешко богатство – мира ", разяснява Кънев.

Той регистрира, че този мир и тази независимост в този момент са застрашени от страхливи и дребни политически цели.

"България е дребна, тъй като Борисов е дребен в Европа, тъй като Българска социалистическа партия са доста дребни в Европа. Това е тъжната истина. Антиевропейците от Българска социалистическа партия, разграничените лъжепатриоти и Воля лъжат гласоподавателите си. Да си срещу Европа значи да си срещу мира за поколенията на децата и внуците ни. България може доста повече. И Демократична България може доста повече в мощна Европа ", посочи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР