България не е изпълнявала решения на Европейския съд по правата

...
България не е изпълнявала решения на Европейския съд по правата
Коментари Харесай

Скопие се оплака от България пред Европа и САЩ

България не е изпълнявала решения на Европейския съд по правата на индивида, твърди министърът на правораздаването на Северна Македония Кренар Лога в писмо до посолството на Съединени американски щати в Република Северна Македония, делегацията на Европейски Съюз, Мисията на ОССЕ и Програмния офис на Съвета на Европа, оповестява БГНЕС.

Министърът желае поддръжка от интернационалната общественост „ за несъблюдение на решенията на Европейския съд по човешките права от страна на Република България “.



В писмото, изпратено дружно с 14-те правосъдни решения, се показва, че се желае поддръжка в региона на насърчаването и отбраната на човешките права.

„ Изпълнението на тази цел допуска съществуването на непрестанен ангажимент и поредно съблюдаване на интернационалните отговорности, които Република Северна Македония е поела като страна, която сега е в развой на европейска интеграция. Спазването на интернационалните документи е извънредно значим сегмент, за който страните-членки на Европейски Съюз, само че и страните, които претендират за участие в Европейски Съюз, е належащо да се застъпят “, гласи текстът на писмото.



„ Ето за какво Министерството на правораздаването смята, че е от особена значимост да се актуализира тематиката за неизпълнението на решенията на Европейския съд по правата на индивида, като се подчертае нуждата от поддръжка от страна на интернационалната общественост за поредното осъществяване на решенията на съда “, декларира Лога.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР