България не е готова за трансформация на своите на енергоизточници.

...
България не е готова за трансформация на своите на енергоизточници.
Коментари Харесай

България не е готова за реформа на енергоизточниците си

България не е подготвена за промяна на своите на енергоизточници. Така евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов разяснява пред публицисти дебатът в Европейския парламент, обвързван със Зеления пакт.

Според него, в случай че се стигне до промяна на енергоизточниците ни, това щяло да засегне доста райони със стоманодобив, машиностроене, химическа и текстилна индустрия.

Ние би трябвало да имаме подготвеност с планове, тъй като Европа дава пари за тази промяна, само че ние нямаме подготвеност да се възползваме от тях, акцентира Витанов.

Той посочи, че най-големият риск би бил, в случай че страната ни загуби и дребното си конкурентноспособни браншове, които има. Социалното измерения на Зеления пакт е никой да не бъде оставен под чертата и да може хората да намерят другаде работа, установи евродепутатът.

Иначе Българска социалистическа партия утвърждава концепцията на Зеления пакт.

По тематиката за финансовата рамка 2021 - 2027, чието разискване също тече сега, Петър Витанов сложи акцент върху кохезионната политика, защото точно посредством тях бихме могли да вървим към равнене на районите.

Той изясни, че многогодишната финансова рамка са средствата, които ще бъдат отпуснати за политики от Европейския съюз в идващите 7 години. Българска социалистическа партия има все по-големи условия, с цел да могат да бъдат подкрепени с съответни политики. Когато средствата за кохезионна политика се понижават с 10%, когато средствата за селско стопанска политика се понижават с 15% и когато политиката на съседите се понижава с 5%, тогава ние няма по какъв начин да бъдем задоволени, изясни Витанов.

По думите му България продължава да бъде една от най-бедните страни в Европейския съюз и върху това би трябвало да се работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР