България не е готова за присъединяване към шенгенското пространство. Това заяви

...
България не е готова за присъединяване към шенгенското пространство.
Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Радулов: България не е готова за Шенген

България не е подготвена за присъединение към шенгенското пространство.

Това съобщи пред Euronews Bulgaria специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

Според него страната ни към момента не се е справила с проведената престъпност и корупцията и по тази причина има аргумент в настояването на Австрия и Нидерландия за отсрочване на участието ни.

Очаквам в Брюксел да бъдем оставени на втора линия за идната година.

 
Ние сме доста странни хора. Сега има едни повици да се обединим всички, нашите евродепутати в Европарламента, да измислим някакви ответни ограничения. Само че нещо бъркаме задачите – опитваме се да премахнем следствието, без да пипаме повода. А повода си съществува. Организираната престъпност, корупцията, границата, която макар всички приказки, безумно тече.
Имаме всички системи, на тях би трябвало да работят 200 индивида, а имаме подготвени 10. Тази система би трябвало да проработи през 2026 година, само че всичко е „ ще “. Това обаче, което допуска Шенген – непропусклива външна граница, в този момент сега ние не можем да го обезпечим.

При нас се вижда това, че тези хора, които са отговорни за генералната корупция в държавната машина и за това, че проведената престъпност съгласно всички европейски страни е на високо равнище тук, не са пипнати, те не престават да ръководят въпреки и мълчешком. Ние мислим, че в случай че пишем хубави доклади, няма проблем и Европейски Съюз ще си затвори очите. Бях очевидец, че по този начин беше и с участието ни в Европейски Съюз. Опитът да заблуждаваме Европейски Съюз с отчети е доста несполучлив, тъй като няма нито едно европейско посолство, нито посолството на Щатите, което да си е понижило разследващите групи.

 
Ответните ограничения не може да са против страните от Европейски Съюз, които имат аргументи да не желаят да ни позволен в този миг. Мерките би трябвало да се вземат против корумпираната част от държавната машина и против проведената престъпност. Идеята да се обединим и в случай че можем някак си да ги стресираме, е глупава.
Не е толкоз значително кой какъв брой бързо ще влезе в Шенген.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР