България не е готова да плати повече от 2 млрд.

...
България не е готова да плати повече от 2 млрд.
Коментари Харесай

Каракачанов: Има 25% шанс сделката за F-16 да се провали

България не е подготвена да заплати повече от 2 милиарда лв. за осем изтребители F-16 Block 70, сподели военният министър Красимир Каракачанов в четвъртък.

" Мисля, че това е максимумалната сума, която ние можем да си позволим. Това е максимумът. Няма да режем нито от броя, нито от качествата ", изясни Каракачанов, който бе изслушан по тематиката от отрасловата парламентарна комисия.

Американците сложиха таван на договорката от близо 3 милиарда лв., само че военното министерство заяви, че чака съответна оферта от към 2.1 милиарда лв.. Източници от военното министерство настояват, че има опция при договарянията по-късно цената да падне още малко.

За да се случи това обаче, ще би трябвало да се " реже " от плануваното съоръжение и въоръжение, което и на този стадий е непретенциозно. Съществува и алтернатива част от съпътстващата техника да бъде купена на идващ стадий.

" Винаги има късмет да няма договорка. Ако двете страни не намерят допустима среда, в която да се срещнат, има подобен късмет. Е, подобен късмет го правя оценка на не повече от 25% ", разяснява Каракачанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР