България не е достатъчно рекламирана като туристическа дестинация. Това смятат

...
България не е достатъчно рекламирана като туристическа дестинация. Това смятат
Коментари Харесай

Българите очакват повече туристическа реклама за страната ни

България не е задоволително рекламирана като туристическа дестинация. Това считат българите. Изводът е от данни на "Галъп интернешънъл " към началото на по-активния туристически сезон.

Българите съвсем единомислещо споделят нуждата в държавния бюджет да се плануват средства за реклама на България като туристическа дестинация в чужбина. 10% не виждат такава нужда, а останалите 2% са хора, които се двоумят. Данните демонстрират съвсем автоматизирана поддръжка. По-активното рекламиране на страната ни явно се възприема като базисна нужда.

На този декор болшинство от 73% декларира, че страната не прави задоволително за реклама на открито. А болшинство от 68% счита, че и рекламата вътре в страната не е задоволителна. Очевидно е, че високите упования за разпространение на българския туристически артикул срещат тук и устойчивия общ критицизъм на българите към работата на институциите у нас.

Все отново, прави усещане, че 27% от популацията слага по-скоро висока оценка на рекламирането на вътрешния туризъм – което не е дял за занемаряване. Очевидно, по-близкият и непосреден опит на българите с популяризирането на туризма на вътрешния пазар изиграва своята роля.

Оказва се, че концепцията, обсъждана в Министерството на туризма, подкрепяна и от Националния ръб по туризъм – всяка община да отделя средства за реклама в чужбина от туристическия налог – се употребява също с генерална поддръжка. Мнозинство от 78% от запитаните нямат срещу част от събираните от общините пари да отиват за реклама на туризма. Делът на поддръжка не е дребен, като се има поради, че концепцията е дискусионна и планува на процедура преразпределение на средствата на общините.

Изследването е част от обичайна изследователска стратегия дружно с Националния ръб по туризъм. Проведено е посредством телефонно изявление измежду 1000 души при специфична панелна методика, която обезпечава представителност на данните за пълнолетното население на страната. Абсолютна оптималната неточност е ± 3.1 при 50% дялове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР