България излиза срещу действащия световен шампион Полша в последна среща

...
България излиза срещу действащия световен шампион Полша в последна среща
Коментари Харесай

Дуел до краен предел

България излиза против настоящия международен първенец Полша в последна среща от груповата фаза на международното състезание по волейбол за мъже, на което страната ни е съдомакин дружно с Италия. Срещата е през днешния ден от 20:30 ч., в Двореца на културата и спорта във Варна, и както постоянно, ще бъде излъчена директно по Българска национална телевизия.

Зала „ Конгресна “ в морската столица ще се пука по шевовете от последователи и на двата отбора, кои от кои по-колоритни. Освен дуела на терена, едни против други ще се изправят и две от най-хубавите волейболни публики.



Страхотен старт, последван от малко затруднение. След него необикновено показване. Да, против на пръв взор не толкоз мощни съперници, само че въпреки всичко. Двубоите с Пуерто Рико и Куба бяха изключително значими за нашето класиране. Както сподели либерото на " лъвовете " Теодор Салпаров: " Физически са доста качествени и знаехме, че в случай че ги подценим, може да ни бият като нищо. Видяхме, че с едно малко подценяване против тези момчета може да стане огромна пакост. "

Предстои тежък мач, това не бе отречено и от селекционера Пламен Константинов. " Мачът с Полша ще е напълно различен. Няма да има нищо общо с този с Куба. Ще бъде доста тежко. Полша е доста мощен противник, няма какво да се заблуждаваме. Много сериозен тим, само че имаме своите шансове като домакини. " Подкрепата на публиката още веднъж би изиграла основна роля - както в предходните срещи, без значение, че " тайфа " също ще бъде интензивно подкрепяна от своите почитатели.



Оптимизмът измежду състезателите и треньорския щаб още веднъж взема превес. " За мен е хубава индикация, че момчетата са стимулирани и имат предпочитание да излезем в един мач с Полша и да се опитаме да решаваме всичко там. " Сърцето на тима - Теди Салпаров поддържа на равнище позитивизма и декларира: " Ще дадем всичко от себе си против Полша, пък дано по-добрият победи. "

" Надяваме се да създадем добър мач и да приключим по-напред в класирането ", изрази очакванията си един от героите в последните мачове - Николай Пенчев.

До момента националите са с актив от три победи и една загуба, а съперниците им влизат в борбата непобедени. Разгромният триумф над мощния отбор на Иран остави горчив усет на " персите ", и в това време оказа помощ на " трикольорите " да се изкачат с позиция нагоре.

Настоящата си купа полските волейболисти печелят под управлението на Стефан Антига, който в този момент води групировката на Канада. Със златните медали побеждават част от играчите от състава на тазгодишната конкуренция, след борби с съперници, които непроменяемо са част от първенците на света - Бразилия, Русия, Германия.


" Дружина " е обичайно нелек съперник. В последния си конфликт с поляците, България отстъпи с 1:3 гейма - в последния си мач от група 10 от третия уикенд в Лигата на нациите. „ Дружина” се класира за дуелите от финалната щестица в Лил, само че пък отпадна безславно след две унизителни провали - от Русия и Съединени американски щати.

Двата тима са се срещали общо 31 пъти на огромни интернационалните конгреси - Лигата на нациите, олимпийски игри, международни шампионати, Световна купа, Световна лига. Победното преимущество е на " лъвовете " - печелят 19 от конфликтите, а Полша победи 12 пъти. Последната им среща преди Лигата на нациите бе в Световната лига през 2017 година, когато България се наложи над съперника с 3:2 гейма. Полша пък побеждава през 2016 година - с резултат 3:1 гейма.

В исторически проект - на олимпийските игри в Москва през 1980 година националите на България реализират безапелационен триумф с 3:0 гейма над " тайфа " на полуфиналите. През 2012 година Полша печели първата си международна купа, откакто се наложи над Съединени американски щати във финала. В полуфиналите " червено-белите " нанесоха разгромно проваляне на " трикольорите " с 3:0.



Белгийският експерт Витал Хайнен за следващ път изненада почитателите на волейбола с изявлението си - умерено, само че в това време провокиращо: " Чувстваме се добре, подготвени сме за България. Ако те победят, ще отида и ще им кажа " Вие сте най-хубавите ", в случай че ние спечелим, ще направя същото и с моите играчи. Това е волейболът! ".
Една от най-големите звезди на " червено-белите " - Бартош Курек съобщи след срещата с Иран, че чака двата отбора да създадат прекрасен мач. " България има страхотни почитатели и съм сигурен, че всички дружно ще основат страхотна атмосфера. Надявам се, че равнището на волейбола също ще бъде доста високо. "

Очертава се забавен конфликт. На игралното поле - състезатели от международно равнище, треньори - също от висока класа, агитки - непрестанно доказващи любовта си към своите любимци и всичко това по пътя към огромната цел - международното злато.

BGvolleyball.com
Гледайте Световното състезание по волейбол онлайн в Sportal.bg - ТУК!!!

Двубоят ще може да гледате онлайн в Sportal.bg - ТУК!


ГЛЕДАЙТЕ онлайн мача - БЪЛГАРИЯ - ПОЛША - ТУК!!!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР