България най-много е желала нашите съседи от Република , както

...
България най-много е желала нашите съседи от Република , както
Коментари Харесай

Борисов за Северна Македония: Позицията ни не е на инат, Скопие не прояви ангажираност, но сме готови на разговори

" България най-вече е желала нашите съседи от Република, както и нашите другари Албания, както и от задачите Западни Балкани да се причислят към Европейски Съюз, а някои от тях и към НАТО ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание. Видеозапис от тази част от разискванията е качено във Фейсбук профила на премиера.
" Били сме извънредно доброжелателни, извънредно загрижени и в диалозите, които сме водили с тях, доста деликатно сме им обяснили до каква степен могат да стигнат нашите взаимни отстъпки ", посочи министър председателят.
 Захариева хем вижда добър настоящ контракт със Северна Македония, хем желае анекс за осъществяване Захариева хем вижда добър настоящ контракт със Северна Македония, хем желае анекс за осъществяване
Не сме пропуснали благоприятни условия да желаяме по-рано осъществяване на Договора за другарство и добросъседство с Република Северна Македония....
Борисов разгласи, че тъкмо затова е била основана така наречен Смесена историческа комисия, " която да отдели малко политическото говорене от това на експертите в тази сфера - да седнат ясно, тъкмо и аргументирано да създадат прочит на историята ".
Министър-председателят посочи, че са извършени десетки диалози, в това число с присъединяване на вицепремиерите Захариева и Каракачанов, в търсене на взаимни отстъпки, тъй че да не бъде България страната, която да каже „ не “ на същинското започване на договаряния в този момент.
" За страдание, нашите другари от Скопие не демонстрираха безусловно никаква ангажираност в тази сфера. Мислеха, че с напън и с лобизъм ще се опитат да накарат България да промени своята позиция . " признава премиера Борисов. " Нашата позиция не е позиция напук или позиция да спрем нашите най-близки другари. Тя е кардинална, тъй като има неща, с които няма по какъв начин нашият народ да се съгласи ", акцентира министър-председателят.
" Да, подготвени сме да продължим диалозите . ", добави Борисов и подчертава върху осъществяването на Договора за добросъседство.
 Захариева: Северна Македония мисли тоталитарно. Каракачанов: Оказваме поддръжка, забиват ни нож в гърба Захариева: Северна Македония мисли тоталитарно. Каракачанов: Оказваме поддръжка, забиват ни нож в гърба
България отвори пътя към Договора от Преспа. Винаги сме показали предсказуемост, бистрота и успеваемост. Независимо от това, Ск...
Министър-председателят изрично възрази и против потреблението на антибългарска изразителност в Северна Македония.
Цялото му изявление можете да видите в идващото видео.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР