България Най-лошият сценарий за Перник, кой е виновен за кризата

...
България Най-лошият сценарий за Перник, кой е виновен за кризата
Коментари Харесай

Най-лошият сценарий за Перник, кой е виновен за кризата

България Най-лошият сюжет за Перник, кой е отговорен за рецесията Кметът благодари на държавното управление и премиера Бойко Борисов за бързата реакция и отпуснатото незабавно финансиране  Николай Киров 3 януари 2020, 14:19  Най-лошият сюжет за Перник, кой е отговорен за рецесията
Най-лошият сюжет за Перник, кой е отговорен за рецесията
 Собственик: Пироман пали кола и пицария в София, търсят го
Собственик: Пироман пали кола и пицария в София, търсят го
 Боклукът на италианската мафия в България, кой е забъркан
Боклукът на италианската мафия в България, кой е забъркан
 Министър Сачева изясни за какво пенсиите в България не скачат с 40%
Министър Сачева изясни за какво пенсиите в България не скачат с 40%
 Директорът на дома, където умряха 24 души: Аз не се усещам отговорна
Директорът на дома, където умряха 24 души: Аз не се усещам отговорна
 БМФ: Изчезналите моряци не е трябвало да са на палубата
БМФ: Изчезналите моряци не е трябвало да са на палубата
 Още по-малко вода ще имат перничани от през днешния ден
Още по-малко вода ще имат перничани от през днешния ден
 Акция и арести в КАТ – Велико Търново
Акция и арести в КАТ – Велико Търново

„ Имаме към 20-30 дни до постигане на мъртвия размер. Това е най-лошият сюжет. За това имахме бърза реакция от ВиК инженерите. Има краткосрочни и дълготрайни ограничения, те бяха належащи, финансирането е осигурено”, изясни пред NOVA кметът на Перник Станислав Владимиров.

По думите му подмяната на частта от мрежата, където се губи най-вече вода и модернизирането на пречиствателните станции ще отнеме към 2 месеца.

Той уточни, че режимът в града евентуално ще бъде затегнат, като водоподаването ще бъде лимитирано с още 1 час по предложение на локалното ВиК, за по-добра организация.

„ През последните дни още веднъж имаше квартали и обитаеми места, в които нямаше водоподаване в часовете, които ВиК сдружението беше посочило”, съобщи кметът.

„ ВиК сдружението е в доста неприятно финансово положение. Дълги години не е ръководено добре. Хората са демотивирани. Уверението е, че с този режим, който ще е идентичен за всички, с цел да няма чувството, че някои места са привилегировани, те подсигуряват, че ще има водоподаване в часовете, които са посочили”, акцентира Владимиров, който завоюва последните локални избори с поддръжката на Българска социалистическа партия.

Той благодари на държавното управление и премиера Бойко Борисов за бързата реакция и отпуснатото незабавно финансиране. Паралелно ще бъде поправяна и подменяна остарялата водопроводна мрежа и ще се реализира огромен план за рационализация на пречиствателните станции на Перник и създаване на ново водопреносно трасе.

Георги Харизанов от Института за дясна политика, който преди този момент е бил член на Съвета на шефовете на „ Напоителни системи” изясни, че до сегашната обстановка се е стигнало поради размитата отговорност.

„ Министерство на околната среда и водите няма пълномощия да въздейства върху решенията на ВиК сдруженията. Басейнова дирекция упражнява надзор. Тя може да постанова наказания и санкции. ВиК има собствен притежател и собственик и това е общината”, уточни Харизанов.

Той акцентира, че няма по какъв начин министерството да откаже да утвърди искане на локално ВиК за водоползване – така наречен сложно позволение, тъй като това би означавало прекъсване на водособдяването на обитаемото място.

„ Формален режим”, разясни Харизанов. „ Разпределението на отговорностите от една страна е доста ясно, от друга, това, че те са разпределени в доста браншове, организации и търговски сдружения, прави опция сходни финтове – отговорност да се носи, когато всичко е наред, а при проблеми да се трансферира на Министерството на околната среда и водите”.

Харизанов е безапелационен, че аргументите за актуалната рецесия в Перник са заложени през 2002-2003 година, когато е взето решението промишлеността в града да стартира да употребява вода от водоема за питейни потребности, аз. „ Студена”.

„ Говорим за зависимости, приказваме за почит от мощни локални предприемачи и за боязън в локалните ВиК”, съобщи Харизанов.

Той счита, че всички ВиК би трябвало да бъдат концесионирани, тъй като интернационална частна компания няма да даде гратис вода на локален предприемач в подмяна на политическо въздействие.

„ На съвсем всички магистрални водопроводи няма измервателни устройства. Ние четем едни сложни разрешителни, само че те са направени на база размер. Никой не знае какви количества вода са подавани”, съобщи Харизанов и добави, че слагането на измервателни уреди ще е в полза на цялото общество.

Той добави, че водата е обществен запас и рано или късно би трябвало да се стигне до лишаване на сложно позволение.

„ Вода има. Вижте по какъв начин прелива язовир „ Пчелина” сега. Това е язовирът, който би трябвало да дава вода за индустриалната зона на Перник”, съобщи Харизанов.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Перник .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте по какъв начин да изчислите налога на колата си в София  1 Зеленият билет в София би трябвало да е безвъзмезден  1 Как ще подтикват дамите в Турция да работят  1 Очаква се стопански напредък „ от три автомагистрали “ --> Пaрите ни  Вижте по какъв начин да изчислите налога на колата си в София Вижте по какъв начин да изчислите налога на колата си в София  Зеленият билет в София би трябвало да е безвъзмезден Зеленият билет в София би трябвало да е безвъзмезден  Как ще подтикват дамите в Турция да работят Как ще подтикват дамите в Турция да работят  Очаква се стопански напредък „ от три автомагистрали “ Очаква се стопански напредък „ от три автомагистрали “ Не пропускай  NYT: България не е подготвена за огромно земетресение NYT: България не е подготвена за огромно земетресение  <br> Снимка на <strong> принц Хари и Арчи </strong> разтопи сърцата на всички <br>
Снимка на принц Хари и Арчи разтопи сърцата на всички
 <br> <strong> Джулиана Гани стана майка </strong> точно на Нова година <br>
Джулиана Гани стана майка точно на Нова година
 <br> Вижте на бебето на <br>
Вижте на бебето на
Последни  Най-лошият сюжет за Перник, кой е отговорен за рецесията Най-лошият сюжет за Перник, кой е отговорен за рецесията  <p><strong>13 цитата</strong> от великия <strong>Толкин</strong>, които ще ни вдъхновят</p> 13 цитата от великия Толкин, които ще ни вдъхновят  <p><strong>9 секс промени</strong> за по-вълнуващ съкровен живот</p> 9 секс промени за по-вълнуващ съкровен живот  <p>Как <strong>Първата международна война </strong>вдъхнови един от най-<strong>великите романи</strong></p> Как Първата международна война въодушеви един от...  <p><span style= Виолета - дребната щерка на Илиана Раева, също е...  „ Черешката на тортата “ сервира страсти, разнородни усети и изненади „ Черешката на тортата “ сервира страсти, разнородни...  Зоран Заев Зоран Заев внесе оставката си в Народното събрание  Собственик: Пироман пали кола и пицария в София, търсят го Собственик: Пироман пали кола и пицария в София, търсят...  <p><strong><span style= „ До 50 година ще знаем, че животът съществува...  <p>Откриха мъртвец на дете край пловдивско село</p> Откриха мъртвец на дете край пловдивско село  Кметът на Несебър Николай Димитров Прокуратурата изиска премахване на кмета на Несебър  Боклукът на италианската мафия в България, кой е забъркан Боклукът на италианската мафия в България, кой е забъркан  Вирусите и грипът идват. Как да подсилим имунната си система
Създадено за Citrosept Organic
Вирусите и грипът идват. Как да подсилим имунната си...  <p>Шофьор умъртви човек на пътя Ветрен &ndash; Пазарджик и избяга</p> Шофьор умъртви човек на пътя Ветрен – Пазарджик и...  Пловдив предава купата столица на просвета на Ирландия и Хърватия Пловдив предава купата столица на просвета на Ирландия...  <p><span style= Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава  Новият iPhone може да има по-мощен и дребен процесор Новият iPhone може да има по-мощен и дребен процесор  Леброн Джеймс и Савана Бринсън Звездни двойки, които са дружно от гимназията  <p>Сачева изясни за какво пенсиите в България не скачат с 40%</p> Сачева изясни за какво пенсиите в България не скачат с 40%  <p>5 трендове, които наложи <strong>лейди Даяна</strong></p> 5 трендове, които наложи лейди Даяна Всичко от през днешния ден Виц на деня - Иванчо, харесва ли ти новата учителка? - Харесва ми, баща. Тя е млада и хубава, само че не е умна. - Защо мислиш по този начин? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина  Хемингуей предлага: Книгите, които да прочетем  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Тайната на положителния самун и препоръките по какъв начин да го съхраняваме  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град  Маги Джанаварова за „ Маскираният артист “: Най-много ме разсмя съмнение, че съм Геро Най-много ме разсмя догатката... Водещи вести  <p>Откриха мъртвец на дете край пловдивско село</p> Откриха мъртвец на дете край пловдивско село  Генерал Касем Солеймани Съединени американски щати убиха военачалник – воин за Иран  <p>Шофьор умъртви човек на пътя Ветрен &ndash; Пазарджик и избяга</p> Шофьор умъртви човек на пътя Ветрен – Пазарджик и избяга  <p><span style= Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава  <p>Как <strong>Първата международна война </strong>вдъхнови един от най-<strong>великите романи</strong></p> Как Първата международна война въодушеви " Властелинът на пръстените "  <p><strong><span style= „ До 50 година ще знаем, че животът съществува на всички места във Вселената ”
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР