България, най-бедната страна-членка, пое 6-месечното председателство на Съюза с продължаващата

...
България, най-бедната страна-членка, пое 6-месечното председателство на Съюза с продължаващата
Коментари Харесай

Франс прес: България, най-бедната страна-членка, пое председателството на Съюза

България, най-бедната страна-членка, пое 6-месечното председателство на Съюза с продължаващата мигрантска рецесия и Брекзит като съществени задания в дневния ред, написа Франс Прес в преписка от София.

Агенцията цитира думите на премиера Борисов във Facebook, че за първи път България ще проеме европредседателството в основен на Съюза миг. И добавя, че поемайки председателството от Естония, България ще би трябвало да ръководи до юни - краен период за водачите на Европейски Съюз да реализират единодушие по новите правила за търсещите леговище, които да заменят Дъблинския правилник. За да позволи рецесията с бежанците, се чака София да упорства за нормализиране на връзките с Турция, с която България има 260-километрова граница. Дипломатически тест за София ще бъде и възобновяването на договарянията през март за Брекзит. Очаква се също София да употребява Брекзит като опция за по-тесни връзки с Европейски Съюз на Западаните Балкани, добавя Франс прес.

Македонската осведомителна организация " МАКФАКС " извежда като акцент посланието, че Силата е в единството, а също и целта да се притегли вниманието към страните от Западните Балкани. Френското издание " Журнал дьо Диманш " излиза с разбор, че българското държавно управление е подхванало камара от ограничения, само че корупцията към момента стряска Брюксел и подрежда страната ни измежду най-корумпираните в Евросъюза.

" Дойче веле " показва като съществени провокации диалозите за Брекзит, съставянето на обща позиция по мигрантската рецесия, подготовката на нов бюджет на съюза след 2020 година. Медията цитира министър Лиляна Павлова, че България ще постави старания, с цел да се резервира единството и стабилността в съюза, а спомагателна задача е да се обезпечат повече благоприятни условия за бъдещето на младежите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР