България навлиза в тежка спирала на несигурност и напрежение поради

...
България навлиза в тежка спирала на несигурност и напрежение поради
Коментари Харесай

Валери Жаблянов с яростна атака към ГЕРБ: Правителството ще завърши с пълен провал и фиаско!

България навлиза в тежка серпантина на неустановеност и напрежение заради ужасяваща непросветеност на държавното управление и на парламентарното болшинство. Това съобщи пред БНР националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” и зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов, оповестиха о пресцентъра на Българска социалистическа партия. По думите му, спешните феномени в Европейски Съюз, на Балканите, неумелите външнополитически ходове на Борисов, който пътува сред Анкара и Берлин, без да знае за какво, будят паника. „ Свидетели сме на несериозна политика и метод, на извънредно едва държание на държавното управление и изключително на външния министър, който призна македонския език. ГЕРБ по никакъв метод не са в положение да трансформират политиката, която водят от 2010 година насам – във финансово, икономическо отношение, в интернационален план- слугинската политика”, акцентира той. Според него, е ясно по какъв начин ще завърши тази ръководеща гарнитура – както и предходните два пъти на Борисов - с цялостен неуспех и крушение.

По тематиката за анкетните комисии за НДК и „ Грипен” Валери Жаблянов разяснява: „ Управляващите сведоха политиката до това, да вършим комисии за ремонта на НДК и едни изтребители, за които още няма решение. Това е унизително”. По думите му, комисията за НДК е била образувана по предложение на левицата, на база на явен скандал и управническа отпадналост в държавното управление. „ Доколко ще реализира резултати тази комисия, е подозрително, само че политически е вярно да се свика такава. Хората, които са виновни да се стигне до тази обстановка, би трябвало да отговорят съществено ли се отнасят към политиката, за която ги е избрал българският народ, считат ли да ръководят България или ще се разправят посред си”, сподели той.

По тематиката за Асеновград Жаблянов съобщи, че в основата си казусът е обществен и се дължи на изискванията, при които живеят хората и високият % на безработицата. По думите му, при тези тежки битови условия, няма по какъв начин да не се породи напрежение.
Валери Жаблянов изясни, че планът за Изборен кодекс, който ще внесе Българска социалистическа партия, е резултат от политическо решение на партията, в резултат на референдума и включва смесена изборна система - 120 мажоритарно определени народни представители в мажоритарни изборни региони и 120 съразмерно определени.

Според него механизмът на отчитане на резултатите и районирането би трябвало да бъдат реализирани в полемика с другите политически сили. „ Българска социалистическа партия не е в положение сама, а и не би било вярно, да трансформира изборната система. Резултатите от референдума демонстрираха сериозна поръчка на българското общество за нуждата от основни промени в политиката - методът на образуване на политиката, на политическите институции на страната и връзката сред българската политическа система и жителите. Именно с това сме се съобразили при правенето на нашия законопроект”, изясни той. „ Целта ни беше да представим закон, който да регистрира резултатите от референдума и да съхраним политическата система и държавността от разтърсвания и ерозия на самата народна власт. Политическата народна власт не е просто да има мнозинство”, съобщи Валери Жаблянов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР