България направи още една крачка към подаването на обща кандидатура

...
България направи още една крачка към подаването на обща кандидатура
Коментари Харесай

Правителството задвижи кандидатурите за световното и европейското по футбол

България направи още една крачка към подаването на обща кандидатура с Гърция, Сърбия и Румъния за домакинство на международното състезание по футбол през 2030 година и европейското състезание по футбол през 2028 година

Днес държавното управление утвърди план за основаване на учредителен комитет сред четирите балкански страни.

" Инициативният учредителен комитет ще се състои от четирима представители на всяка от страните. Освен отговарящите за спорта министри или техните представители, като членове той ще включва по едно публично лице от всяка от страните и двама представители от националните футболни асоциации ", обясниха от Министерския съвет.

Членовете на организационния комитет ще бъдат номинирани от участващите страни при подписването на меморандума за съгласие. Комитетът ще се ангажира с предварителната подготовка, обвързвана с подаването на взаимните кандидатури за домакинство на двата футболни конгреси.

 Правителството задвижи кандидатурите за международното и европейското по футбол
© Велко Ангелов

В петък в Белград ще се организира следващата оперативна среща по подготовката за кандидатстване. Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, който присъстваше на предходната среща в сръбската столица, този път ще пропусне събитието.

От българска страна ще вземат участие вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков и координатора на плановете за домакинство на международното и европейското Борис Станков.

През февруари Михайлов разгласи, че България изостава най-вече от четирите страни. " Мен като президент на футболния съюз най-вече ме интересуват стадионите, тъй като ние нямаме един естествен стадион, на който да организираме мачове. Дори и " Васил Левски ", сподели той на работната среща в София.

Тогава Кралев съобщи, че не е ясно какъв брой ще коства на България кандидатстването. " Мога да ви уверя, че всички държавни управления са взели този план на съществено. Преди да представим конкретика за цялата инфраструктура, която би трябвало да бъде построена, всяка страна е направила съответните стъпки да приведе инфраструктурата си в състояние, което да е оптимално съответно на двата плана. "

" Относно автомагистралите - аз съм уверен, че до тогава автомагистрала " Хемус " ще бъде приключена. Много малко остава за довеждане докрай на връзката сред София и Белград. Също малко работа остава и да създадем връзката сред София и Атина ", сподели още Кралев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР