България налага по-строги противоепидемични мерки – затваря молове, заведения, образователни

...
България налага по-строги противоепидемични мерки – затваря молове, заведения, образователни
Коментари Харесай

България налага извънредни мерки срещу вируса

България постанова по-строги противоепидемични ограничения – затваря молове, заведения, просветителни институции и стопира всички професионални сбирки и развлекателни събития като се изключи театрите.

Мерките влизат в действие от 27 ноември (петък) вечерта и ще продължат малко над 3 седмици до 21 декември, понеделник. Това оповестиха няколко министри и членове на спешния щаб на брифинг в Министерски съвет след постоянното съвещание на държавното управление.

Магазините в моловете няма да работят, отворени остават обектите, продаващи хранителни артикули, както и аптеките, офиси на банки, застрахователи, телеком оператори и места за платежни услуги.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нова национална карантина приготвят управляващите в България. Упр...

Спират се визитите в кафенета, сладкарници и заведения за хранене, като имат право единствено на доставки по домовете. Нощните заведения остават затворени.

Затварят всички просветителни центрове и школи, учебни заведения, университети, детски градини и ясли. Те. Няма да работят и фитнесите, игралните зали и казината.

Спират се конгресните мероприятия, не разрешават се всички развлекателни събития, като се изключи театрите, които ще работят при 30% претовареност, а посетителите ще са с маски и спазвайки отдалеченост между тях. З.

до 31 януари, а не както беше препоръчано до края на март. В България няма да се вкарва вечерен час, нито възбрана за излизане от у дома. Пътуването сред градовете също е позволено.

Храмовете, парковете и градините остават отворени. Кварталните магазини, фризьорски и козметични салони не престават да работят.

" Не става въпрос за затваряне по домовете. Целта е да се понижи равнището на заболеваемостта и на смъртността. Това е безусловно належащо, с цел да може здравна система да удържи на натиска, който става все по-силен ", сподели ръководителят на спешния щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Мерките се вземат, с цел да се понижат до най-малко контактите – заведения, молове, фитнеси са най-рисковите места. Затварянето им ще докара до огромен спад на рисковите контакти и ще даде резултат, уверен е ген. Мутафчийски.

Решенията за ограниченията се вземат независимо въз основата на обстоятелства и статистически данни, уточни основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Въпреки стягането, рестриктивните мерки остават доста по-леки от тези в други европейски страни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР