България наистина има повод да се гордее с талантливите си

...
България наистина има повод да се гордее с талантливите си
Коментари Харесай

Наша красива тв водеща отиде в Ирландия и забогатя от...

България в действителност има мотив да се гордее с надарените си жители. Родената в България някогашна телевизионна водеща Паолина Хоторн си купува еднопосочен билет за Северна Ирландия и реализира необикновен триумф.

Тя напуща България, когато е на 24 и в границите на три години основава своя лична компания за вербален превод. Тя е получила извънредно влиятелното отличие Бизнес жена на годината, получавайки една от премиите Ulster Tatler, оповестява irishnews.com.

Историята на Паолина е в действителност като от приказките. Когато идва в Северна Ирландия, се явява на разнообразни изявленията за работа и скоро стартира да се занимава с преводи. Знае малко немски и френски, най-силен обаче е британският ѝ. Работи за Ирландската футболна асоциация.

“Започнах да се занимавам и с преводи в публичния бранш. Установих няколко неща, които в Северна Ирландия няма. Например – подготовка, която да разрешава на лингвистите, на преводачите да развият качествата си и да продължат образованието си за 6-о равнище, което се води бакалавърско”, изяснява Паолина в едно от последните си изявленията.

За да извади така мечтаната подготовка, отпътува на образование в Англия. “Казах си, че щом диря сходна подготовка, и различен ще търси и ще имам опция да му предложа образование за нея”, разсъждава госпожа Хауторн.



Паолина осъзнава, че има потребност от професионални услуги, която да обслужва както бизнес общността, по този начин и жителите, които не приказват британски.

В резултат на това тя основава Diversity NI през 2010 година, бизнес, профилиран в предлагането на професионални услуги за вербален и писмен превод и упълномощени обучителни стратегии за необятен кръг клиенти от частния и обществения бранш.

Постепенно компанията й се разраства от бизнес с към 10 чиновници до екип повече от 700 изцяло квалифицирани регистрирани преводачи от разнообразни страни, говорещи над 70 разнообразни езика.

По-рано тази година Diversity започва първата северна услуга за вербален превод в действително време, помагайки й да се ангажира и поддържа стотици компании и организации.



Наградите на Ulster Tatler са за постиоения в областта на бизнес, стартират в домашни условия и включват също награди в промишлеността за хубост, мода, интериор и хотелиерство.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР