България Над 48 000 зрелостници се явяват на матура по

...
България Над 48 000 зрелостници се явяват на матура по
Коментари Харесай

Над 48 000 зрелостници се явяват на матура по БЕЛ

България Над 48 000 зрелостници се явяват на матура по БЕЛ Всички зали са дезинфекцирани, а на входовете ще се мери температурата на завършващите  Василена Василева 1 юни 2020, 06:41  Над 48 000 зрелостници се явяват на матура по БЕЛ Източник: iStock Photos/Getty Images
48 582 зрелостници са подали заявление за присъединяване в държавния зрелостен изпит по български език и литература, който ще се организира през днешния ден от 9.00 часа.

"За " и "против " влизането единствено с матура в компетентност "Право " в СУ

Зрелостниците би трябвало да носят документ за идентичност – персонална карта, паспорт или удостоверение за ръководство на МПС. За да бъдат позволени, е належащо да показват служебна записка – на хартия или на мобилния телефон. Изискването е да носят химикал, който написа в черен цвят.

Красимир Вълчев: Всичко стартира от ученическия чин

Изпитът ще се организира в 5162 зали на 722 учебни заведения в страната при съблюдаване на противоепидемичните ограничения и обезпечено видеонаблюдение.

Всички зали са дезинфекцирани, а на входовете ще се мери температурата на завършващите.

Вълчев: Зрелостниците ще получат дипломите си в точния момент, приготвяме детските градини

Заявления за втория наложителен изпит, който ще се организира на 3 юни, също от 9.00 часа, са подали 37 116 възпитаници. Други 11 548 са предпочели опцията вместо на втора матура по общообразователен предмет да се явят на държавен изпит за приемане на степен на професионална подготовка, който ще се състои на 5 юни.

Вълчев: Записването след 7 клас ще е или онлайн, или по прелиминарен график

И тази година най-вече възпитаници – 11 884, са поискали британския език за втория си наложителен изпит. След него се подрежда биологията, определена от 9846 зрелостници, а 4879 са показали география и стопанска система. За изпита по философия са подадени 4621 заявки. На матура по математика желаят да се явят 2509 зрелостници, а по история и цивилизация – 966. Изпит по физика се чака да положат 197, а по химия - 188 възпитаници. След британския, най-вече искащи да се явят на матура по език са учениците, избрали немски – 944, след него се подреждат тези с френски – 373, с съветски – 321, с испански – 319 възпитаници. Най-малко зрелостници са избрали да се явят на изпит по италиански език – 69.

Изгониха зрелостниците от "Александър Невски ", ваучър в "Бояна "

Във връзка с опцията да се кандидатства в разнообразни специалности във висшите учебни заведения с резултатите от матурите, за изпит по избор заявление са подали общо 970 възпитаници. От тях 302 са избрали изпит по математика, 280 – по британски език, 116 – по физика и астрономия, 93 – по биология, и 68 по химия. По останалите предмети искащите са по-малко. Изпитите по избор ще се проведат на 2 и 4 юни от 8,00 часа и от 14.00 часа за другите предмети.

Зрелостниците с най-високи резултати от изпитите ще могат да получат спомагателна стипендия от 100 лв. месечно, в случай че продължат образованието си в университет в професионални посоки, които са значими за българската стопанска система - педагогичен, физически, химически и инженерни науки.

Право на тази стипендия ще имат студентите, които са измежду първите 10% с най-високи оценки на ДЗИ по български език и литература, а на втория ДЗИ имат резултат, еднакъв или над междинния за страната. Същата стипендия могат да получат признатите в предпочитани посоки във висшите учебни заведения, в случай че са имали еднакъв или над междинния за страната триумф по БЕЛ и са измежду първите 30% по резултат на втори ДЗИ по „ Математика “, по "Физика и астрономия " или по "Химия и запазване на околната среда ".

Зрелостниците с право да се възползват от тази стипендия ще получат известие, когато ревизират резултатите си от ДЗИ на zamaturite.bg
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: матура БЕЛ зрелостници .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Малките компании ще купуват ток на свободни цени  1 Кои дипломи носят най-високи стартови заплати  1 Какви компенсации ни дължи компанията при редуциране  1 Българите свиха заемите --> Пaрите ни  Малките компании ще купуват ток на свободни цени Малките компании ще купуват ток на свободни цени  Кои дипломи носят най-високи стартови заплати Кои дипломи носят най-високи стартови заплати  Какви компенсации ни дължи компанията при редуциране Какви компенсации ни дължи компанията при редуциране  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  <br> Тръмп назова Г-7 остаряла, кани Русия и още 3 страни <br>
Тръмп назова Г-7 остаряла, кани Русия и още 3 страни
Последни  София Лорен Звездите, които остаряват като катедрали  <p>Когато Индия се надигна против английската корона</p> Когато Индия се надигна против английската корона  ИТ колосите с послания срещу расизма ИТ колосите с послания срещу расизма  Над 48 000 зрелостници се явяват на матура по БЕЛ Над 48 000 зрелостници се явяват на матура по БЕЛ  Отбелязваме Международния ден на детето Отбелязваме Международния ден на детето  Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста  Renault 5 Turbo, рали Студени досиета: „ горещи” с централно...  С какво време посрещаме юни С какво време посрещаме юни  <p>Почина Христо Явашев - Кристо</p> Почина Христо Явашев - Кристо  Атанас Бобоков сподели от кое място е взел имената и сумите от бележката Атанас Бобоков сподели от кое място е взел имената и сумите от...  Кой от кралското семейство обича да танцува? Кой от кралското семейство обича да танцува?  10 девойки пребиха своя съученичка в Южния парк 10 девойки пребиха своя съученичка в Южния парк  Живков: Не познавам тези хора от група, към която ме причисляват Живков: Не познавам тези хора от група, към която ме...  Разследване: Полицаи от другата страна на закона Разследване: Полицаи от другата страна на закона  Валери Симеонов Симеонов за олигарсите, изригна отново и против bTV  Васил Найденов: Имало е моменти, в които съм желал да кажа „ Край ” Васил Найденов: Имало е моменти, в които съм желал да...  Хидроксихлорохин: Помага ли против ковид, или не Хидроксихлорохин: Помага ли против ковид, или не  Васил Велев: Данъчната система сподели висока успеваемост повече от 10 година Васил Велев: Данъчната система сподели висока...  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната...  <p>Тръмп назова Г-7 остаряла, кани&nbsp;Русия и още 3 държави</p> Тръмп назова Г-7 остаряла, кани Русия и още 3... Всичко от през днешния ден Виц на деня Обява в бар: " Поради потребността от обществено разграничаване барът работи с 1/3 от опциите си. Затова, най-учтиво молим, тези, които не могат да пият за… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки) Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки)  Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро  Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19?  Турция сътвори военна зона край границата с България Турция сътвори военна зона край границата с България Водещи вести  Атанас Бобоков сподели от кое място е взел имената и сумите от бележката Атанас Бобоков сподели от кое място е взел имената и сумите от бележката  <p>Почина Христо Явашев - Кристо</p> Почина световноизвестният художник Христо Явашев - Кристо  Отбелязваме Международния ден на детето Отбелязваме Международния ден на детето  Renault 5 Turbo, рали Какво се случва, когато „ горещите ” се вършат по каноните на супер колите  Разследване: Полицаи от другата страна на закона Разследване: Полицаи от другата страна на закона  Валери Симеонов Симеонов за олигарсите, изригна отново и против bTV  <p>Когато Индия се надигна против английската корона</p> DW: Когато Индия се надигна против английската корона  Българи са част от екипа на SpaceX, извел астронавти в Космоса Българи са част от екипа на SpaceX, извел астронавти в Космоса  Кой от кралското семейство обича да танцува? Кой от кралското семейство обича да танцува?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР