България на финал на европейско първенство! Предвид родната действителност, това

...
България на финал на европейско първенство! Предвид родната действителност, това
Коментари Харесай

"Затвор" за най-талантливите!

България на край на европейско състезание! Предвид родната реалност, това звучи необикновено. Само че е реалност!

Родните волейболисти до 17 години ще спорят за златото. 28 години след онази международна купа, която треньорът им Мартин Стоев държеше в ръцете си като състезател, тези момчета научиха по какъв начин да бъдат най-хубави точно от него. Искахме ги – ето ги!
" Лъвчетата " съкрушиха Полша, ще спорят за златото на Евро 2019 (ГАЛЕРИЯ) Утре волейнационалите (U17) излизат против Франция или Чехия
Играта на този тим е извънредно грамотна, страстите на полето са овладени, треньорските инструкции се извършват прецизно. Може ли при такава композиция да не реализиран триумф? Едва ли!

Да, тези момчетата ще играят на край пред претъпкана зала „ Христо Ботев “, тъй като го заслужават.

А по-късно?

Снимка: Lap.bg

Каквото и да се случи в мача против Франция през днешния ден (21 юли), пътят е един – към офиса на федерацията.

Всяко едно от тези момчета, било то наследник на волейболно великолепие или на напълно „ нормално “ семейство (в кавички, тъй като нито едно спортно семейство не е нормално и е претърпяло куп лишения), ще би трябвало да влезе в една стаичка и да попита: „ Може ли да продължа да се развъртвам? “

Точно по този начин! Светотатство е в подобен ярък, безоблачен и изпълнен с очаквания ден да загатвам мръсната дума „ ЗАБРАНА “ . Само че тя си е там и си попада в наредбите.
Волейболната ни федерация забрани на играчи под 21 години прехвърляния в чужбина Решението е било взето на съвещание на 11 юни
Всяко едно от тези момчета ще би трябвало първо да попита преди да си уреди трансфер в чужбина. Причината – по този метод се развивал българския волейбол. Дали? Чувствате ли по какъв начин равнището на шампионата препуска нагоре? Усещате ли по какъв начин националният тим става по-силен с играчи от „ Нефтохимик “, „ Хебър “, „ Левски “, ЦСКА и компания? Да, и аз допускам, че не ви е лъхнал вятърът на смяната.

Снимка: Lap.bg

В последно време волейболът не може да се похвали с огромни триумфи. Докарахме я до там, че да се радваме, че не сме изпаднали от елитната група от шампионат, на чиито финали сме играли. Статистически видяно, от последните извикани 25-ма волейболисти за Лигата на нациите, 11 играят в българското състезание. Колко от тях влязоха и имаха значима роля? Ако не броим опитните Георги Братоев, Теодор Тодоров и Теодор Салпаров, които са видели и 2, и 200, нито един.

Скъпи волейболни управници, нито едно от тези момчета , които през днешния ден сърдечно и с усмивка ще поздравите пред десетките телевизионни камери, не мечтае да се развива в родната реалност! Истина ви споделям!

Всяко едно от тях в сънищата си се придвижва в Италия, където играе с най-хубавите, в Русия, където волейболът се прави професионално, в Полша, където изискванията са извънземни, а почитателите милиони. Че даже в Южна Америка, където не му се постанова да мисли с кои ръкавици да отиде на подготовка в студената зала, или във Франция, където няма да пресмята по какъв начин да се комбинира дружно със съотборниците си, с цел да не закъснее за посещение в провинцията, за което пътува със личен превоз. Нито едно от тези момчета не желае да попада във вашия лист с гении!

Снимка: Lap.bg

Хваща ме гняв, че дни преди олимпийската подготовка продължаваме да се питаме за какво опитните не са извикани? Пранди е треньор, Пранди взема решение! Защо обаче няма избор на кои млади гении да подаде ръка и да им даде опция за първи стъпки в огромния волейбол (както неведнъж е доказвал, че може) в отсъствието на тези хора? Това не се взема решение със „ затвор “ в родното състезание!
Пранди се отхвърли от петима опитни играчи за олимпийската подготовка Изненадващи имена в разширения състав
България изобилства от волейболен гений! Днес в зала „ Христо Ботев “ играят едни възможни европейски първенци, които са случили на треньор, аудитория и условия. След година те ще бъдат все по този начин положителни. След 4 години, в случай че останат в родното състезание, ще бъдат също толкоз гениални, само че единствено за родните условия. А те са надалеч от международните, няма да ви лъжем.

Те не играят за федерацията или за шампионата. С тази фланелка показват освен България, само че и себе си. И мечтаят, тъй като възрастта им е такава. Затворите ли ги в клетка, ще боли в световен мащаб!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР