България можела да се окаже една от страните в ЕС,

...
България можела да се окаже една от страните в ЕС,
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов очаквал България да е лидер по икономически растеж в ЕС

България можела да се окаже една от страните в Европейски Съюз, които ще са водач по мощен стопански напредък, макар COVID-19. Причината - страната ни поддържала потреблението, което също така растяло по време на рецесия. ”Тоест един от най-важните фактори на икономическия напредък ”.
Това изясни в ефира на bTV министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Тезата за огромният стопански напредък по време на рецесия чухме и предходната седмица от различен ефир.

" Видяхме, че в края на годината приходите в българския бюджет са доста положителни. Надявам се, че България ще бъде измежду водачите в Европейски Съюз ", обнадежди се Борисов.

По думите му, в случай че не била пандемията, България щяла да има и доста по-добри резултати - страната ни е щяла да завърши с нулев недостиг. В момента се чака той да е към 3%. Иначе икономическия министър похвали държавното управление - най-адекватните и навременни ограничения, стопанската система не затворила, бранш търговия продължиил да работи като се изключи моловете.

По отношение на икономическите ограничения икономическия министър уточни:

" Ние би трябвало да отговорим на упованията на бизнеса и хората, които постоянно ще чакат освен това, каквото и да създадем. Министерството на стопанската система, дружно с Националната организация по приходите направи една бърза и новаторска мярка, може би най-бързата осъществена в Европа. Към момента с нея ще докоснем над 8150 компании, които ще получат 115 лв.. Разплащането ще стартира в понеделник ", даде обещание Борисов.

Министърът се похвали и с рекордна сума от последните 6 години, обвързвана с задграничните вложения. Става дума за 1 милиарда лв., като се основават 4500 работни места. Мярката е за засегнатите от заповедите на здравния министър браншове - фитнеси, частни учебни заведения и детски градини, заведения за хранене.

" Връщат се и заеми и си изплащат дивиденти в същото време, похвали се още министърът на стопанската система ", добави още Борисов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР