България може да се раздели с руския газ, смята министърът

...
България може да се раздели с руския газ, смята министърът
Коментари Харесай

Александър Николов: България може да се раздели с руския газ

България може да се раздели с съветския газ, счита министърът на енергетиката Александър Николов. „ Оттук нататък планирането на равнище Европейска комисия за югоизточен район е доста значимо от позиция на размер и надлежно по-добра цена. Засега с действителни данни, дълготрайно с инфраструктурата, която е към нас, Турция и Гърция, това е допустимо “, изясни той в предаването „ Защо, господин министър? “.

По думите му има тръби, по които различни снабдители да ни доставят природния газ. „ Има благоприятни условия, изключително с новите планове, които се случват в Александруполис и и с гръцката връзка “, означи министърът на енергетиката.

„ Интерконекторът с Гърция като техническо осъществяване ще е подготвен до 1 юли. После се изискват спомагателни процедури, регулаторни позволения от Европейска комисия и Гърция, които не зависят от нас. Засега няма закъснение “, съобщи Николов.

Според него обаче предходните ръководещи се пробват да си приписват заслуги за трасета, които са строени през 70-те години.

По думите му „ Булгаргаз “ е уведомила всички компании за закупуване на различен газ, откакто Русия е спряла доставките, и всяка компания може да взе участие в търговете. Която даде най-хубава оферта, тя получава право да доставя за България, съобщи министърът.

Според него това, че е определена „ Мет енерджи “, нямало връзка с обстоятелството, че сегашният началник на " Булгаргаз " Людмил Йоцов е работил в същата компания.

„ Не е правилно, че купуваме съветски газ на по високи цени. Какво щеше да стане, в случай че въобще нямаше количества в България - щяхме ли да приказваме за цена, или какво се случва, като няма газ “, попита Николов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР