България може да разчита през зимата на азерски газ, като

...
България може да разчита през зимата на азерски газ, като
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Търсим газ по целия свят, от САЩ до Туркменистан

България може да разчита през зимата на азерски газ, като " Булгаргаз " би трябвало да подсигури останалите количества. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров.

,,Газ за зимата има и това е азерският газ, който на 100% е сигурен. " Булгаргаз " би трябвало да обезпечи останалите количества. Истина е, че всички страни в Европа търсят газ. Ние търсим газ по целия свят, от Щатите до Туркменистан и това става на държавно равнище. Това демонстрира какъв брой е значимо да имаме държавно управление, което се грижи за ползите на хората в тези условия на криза``, изясни Тодоров.

Той посочи, че България получава азерски газ на три пъти по-ниска цена от тази на " Газпром ". Прогнозира, че през октомври хранилището в Чирен ще бъде запълнено.

Това, което следим във връзка с газовото вместилище в Чирен, е, че през май месец, когато " Газпром " стопираха безпричинно доставките, съвсем нямаше нагнетяване, заради обстоятелството, че " Булгаргаз " трябваше да откри изключително количества отвред, с цел да задоволи потреблението в България. Тази липса на нагнетяване през май месец би трябвало да бъде обезщетена през останалите месеци. Това, което виждаме, е, че все още газовото вместилище е напълнено на 42%, и се цялостни с към 1% на всеки два дни. Пълни се с газ на миксирана цена от всички източници, които са налични сега. Това подсигурява сигурност на отполението през зимата и сигурност на потреблението на индустриалните консуматори, които не могат да спрат, изясни Тодоров.

Той увери, че сега, в който Европа запълни харнилищата си на 90%, цената на газа ще стартира да пада. Тодоров съобщи още, че в Европа приблизително към 60% е запълването на хранилищата.

Светослав Тодоров съобщи, че цената на газа за август ще бъде образувана в края на месец юли и акцентира, че България е преди всичко по растеж на индустриално произвеждане в Европа за първи път в историята си.

Бизнесът съгласно мен е добре и заслужено обезщетен във връзка с електрическата сила. Всеки път недоволството е, че не знаят каква е цената, и всякога цената е два пъти по-ниска от Европа, в този смисъл би трябвало да бъдат удовлетворени, изясни Станислав Тодоров.

Тодоров разяснява и договарянето на " Овергаз " на полутечен газ от Съединени американски щати през нов терминал от Албания.

Това че " Овергаз " са съумели да сключат подобен огромен контракт е доста огромен триумф, и обстоятелството, че българска компания съумява да го направи, е още по-голям триумф. Това е още един образец по тази причина какъв брой е значимо да се освободи пазара на газ. Миналият петък сертифицирахме втората газова връзка с Ай Си Джи Би, тя е с потенциал да обезпечи цялото ползване на България, и е свободна за всички компании, които желаят да внасят газ. В този смисъл към този момент не подвластен от една тръба, към този момент не подвластен от един снабдител, съобщи Станислав Тодоров.

Тодоров съобщи също по този начин, че България би трябвало да актуализира проекта си за изключителни обстановки и да имаме подготвеност да го приведем в деяние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР