България може да очаква до 10 000 посещения на руски

...
България може да очаква до 10 000 посещения на руски
Коментари Харесай

България очаква 10 000 посещения на месец на руски граждани след 28 юни

България може да чака до 10 000 визити на съветски жители на месец, откакто Русия реши да възобнови полетите до редица страни, измежду които и нашата.

Според Румен Драганов, ръководител на Института за разбори и оценки в туризма, в началото у нас се чака да дойдат съветски жители, които имат жилище на българското Черноморие, а по-късно и проведени пътувания, за които към този момент има подготвеност и с възобновяване на чартърните полети се чака броят на съветските визити да доближи 100 000 за годината. Това обаче ще зависи от пандемичната конюнктура в Русия, която сега е комплицирана.

Летният сезон у нас продължава да се крепи главно на българските туристи поради свободното в здравно отношение пътешестване в страната. Наблюдава се обаче и засилен интерес към родното Черноморие от страна на туристи от страни като Чехия и Румъния. За тази година упованията са в България да дойдат 1 400 000 румънски туристи. За съпоставяне техният брой през 2020г. е бил 980 000. Очакванията за другия стратегически пазар за България – Германия, са за до 600 000 визити в годишен проект, като това още веднъж зависи от развиването на пандемичната обстановка и възобновяването на постоянните чартърни полети сред двете страни.

Прогнозите на Института за разбори и оценки в туризма са за растеж с до 50 на 100 по отношение на предходната година за броя на посетителите, които ще преминат българската граница през 2021г. С възобновяване на по този начин наречения индустриализиран туризъм по чартърни стратегии, който ще стартира от средата на юли и ще бъде доста мощен през август и септември, се чака да бъде реализирано удвояване на параметрите по отношение на предходната година.

Това значи, че тази година ще можем да реализираме към 8,8 милиона визити при една оптимистична прогноза, което е забележителен растеж спрямо миналата година. По думите на ръководителя на Института за разбори и оценки в туризма, това би била добра стратегическа цел, в случай, че отворим „ зелените коридори “ със страните от Европейски Съюз, които са ваксинирали по-голяма част от популацията си спрямо нашата страна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР