България може да изгуби европейски средства заради сриващото се доверие

...
България може да изгуби европейски средства заради сриващото се доверие
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Заради страха на Борисов от предсрочни избори може да спрат еврофондовете

България може да изгуби европейски средства поради сриващото се доверие на Европейски Съюз в премиера Бойко Борисов. Критерият на Европейски Съюз за „ господство на правото “ в България е неосъществим от това държавно управление с доста ниско публично доверие. Борисов се е вкопчил във властта, тъй като го е боязън, че в случай че подаде оставка, ще се сбогува със свободата си, а може и с нещо по-ценно за него. Така цялата страна, в това число и съдружните сътрудници от Движение за права и свободи и патриотите, стават заложници на страховете на един човек. Това сподели Димитър Делчев, ръководител на Движение "България на жителите ", пред ТВ1 и ТВ+.

"Благодарение на гражданската сила на митингите най-популярните интернационалните медии към този момент отразяват злоупотребите на ГЕРБ в ръководството. Разбраха, че българите не са мързеливи жители, а пълноценни европейски жители потискани от порочна система на ръководство. За страдание, към момента се следят опити на обособени партии като Българска социалистическа партия и други, да употребят достоверния митинг за вътрешнопартийните си цели. Ние от ДБГ призоваваме от първата седмица на митингите тези опити да спрат ", напомни Делчев.

Той акцентира, че специалисти от „ Изправи се.БГ “ и майките от „ Системата ни убива “ са били нелегално изхвърлени от гардовете в нарушаване на два закона и Конституцията. "Откакто депутатите се върнаха от почивка, председателката на Народното събрание Караянчева забрани достъпа на жители и медии до общите пространствата на „ богоизбраните “ депутати. Наруши се 30 годишна демократична традиция, а Партийният дом замязя на укрепен с въоръжена защита бункер. Една от задачите на Великото национално въстание и митинга е да обезпечи зелен кулоар за връщане на жителите назад в институциите, които би трябвало да работят в техен интерес ", изясни водачът на ДБГ.

Димитър Делчев разгласи, че стартират процедури по привикване на националните органи на Движение "България на жителите ", на които партията да реши за сътрудниците и формата на явяване на идващите избори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР