България може да допуска други да ѝ избират приятелите и

...
България може да допуска други да ѝ избират приятелите и
Коментари Харесай

Сръбски министър: За разлика от България не допускаме други да ни избират приятелите

България може да позволява други да ѝ избират приятелите и враговете, само че Сърбия, не прави по този начин. Това съобщи известният с острите си реплики по редица тематики министър на защитата в Белград Александър Вулин.

Това е първият коментар на член на сръбското държавно управление след задочната замяна на реплики сред София и Белград поради абсурда с видеоклип с съветски сътрудник на сръбска територия. Думите на Вулин бяха имитация на българския му сътрудник Красимир Каракачанов и на външния министър Екатерина Захариева, които реагираха на сръбския народен представител Милован Дрецун и намеците му, че България има нещо общо със случая. Дрецун също по този начин увери, че България има дейна шпионска мрежа на сръбска територия (теза, която застъпва и за други съседи на Сърбия).

Отговорът на Захариева бе, че това е " последното от редица безсмислени изказвания на депутата " против България. На записа се вижда шпионин и то не от България, а въпреки това, акцентира Захариева.

Реакцията на Вулин не закъсня. " България може да позволява други да ѝ избират приятелите и враговете. Сърбия не позволява това и като независима земя сама взема решение за себе си и избира приятелите си. България има своите проблеми и дано се грижи за тях, " сподели той, съобщи в. " Политика ". Захариева по-рано през днешния ден насочи сходно предложение към Сърбия: " Фактът, че Сърбия има проблем, не значи, че България би трябвало да е жертвено агне и да служи за отклонение на вниманието от вътрешните проблеми на Сърбия. "

Тя също по този начин съобщи пред " Нова телевизия ", че е била в контакт с българския дипломат в Белград и най-вероятно сръбският в София ще бъде поканен във Външното министерство поради обстановката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР