България може а си отдъхне тази година от керваните турски

...
България може а си отдъхне тази година от керваните турски
Коментари Харесай

Потокът турски гастарбайтери през България може да секне това лято

България може а си отдъхне тази година от керваните турски гастарбайтери, които се връщат през лятото в родината си, тъй като Турция не попадна в листата от 15 безвредни страни отвън Европейски Съюз, чиито жители се допусат без наложителна карантина. Повече от един милион души вършат това сезонно пътешестване, като задръстват автомагистралите и граничните пропускателни пунктове и оставят тонове отпадъци след себе си по бензиностанции и паркинги.

Анкара се почувства наранена от мярката и изиска от Европейски Съюз да поправи листата си, тъй като счита, че не е включена " простъпка ". Турското външно министерство огласи декларация с искрено сериозен звук към Европейски Съюз. " Разочаровани сме, че Турция не е включена в листата ", съобщи представителят на министерството Хами Аской. Според него Турция е " посочена за пример от Световната здравна организация и интернационалната общественост " поради триумфите си в битката с ковид, " които са явни ". " Очакваме корекция на тази неточност колкото е допустимо по-скоро ", написа в изказването.

Списъкът ще се обновява на всеки две седмици съгласно смяната в ситуацията и Анкара се надява да получи зелена светлина. За задачата обаче Турция би трябвало да се впише във формулата, съгласно която разпространяването на болестта на нейна територия би трябвало да бъде на нивото или да е по-ниско от междинното в Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР