България много се различава от Европа по темите за войната

...
България много се различава от Европа по темите за войната
Коментари Харесай

Андрей Райчев: България без Европа е изключително лошо място

" България доста се разграничава от Европа по тематиките за войната и мира, за " зеленото " и за ЛГБТ.... Това е ценностно разминаване, фундаментално е това разграничение!.... Но България не може да си разреши остра политика по тези тематики, тъй като няма да ни схванат и ще изглеждаме в техните очи като " троянски кон " и ще бъдем низвергнати. Това каза в предаването " Политически НЕкоректно " с Петър Волгин по социологът Андрей Райчев.

" България е предан съдружник на НАТО, не че обичаме изключително НАТО, само че българинът осъзнава ясно, че без това НАТО няма по какъв начин. Със сигурност България е една от най-проевропейските страни, само че няма по какъв начин, разминаваме се.... България би трябвало да е по-ниска от тревата, тъй като, в случай че блесне това ценностно разграничение, ще ни изхвърлят. България без Европа е извънредно неприятно място. За три месеца ще се мутризира, ще се появят новите олигарси, които са си чисти бандити, ще се появят силови групировки... ", разяснява социологът.

Андрей Райчев подчерта, че политиците у нас приказват неискрено по тези тематики или не приказват, само че има единствено една зона, където свободно може да се приказва: " Можеш да кажеш, че Бойко Борисов или Кирил Петков е шарлатанин. И това няма да направи усещане на никого. Но не можеш да кажеш, че Володимир Зеленски е шарлатанин? Не, край! Получаваме парадокса, при който можем да наскърбяваме личните си ръководители, само че не можем да наскърбяваме някой непознат началник. Това е същински абсурд. Това е автоцензура, обвързвана с едно двусмислено състояние на България, в което тя е в Европа ".

Андрей Райчев счита, че Европа е цялостна с консенсуси, само че няма цели. 

" Голямата жертва на войната в Украйна е Европа.... Няма политика и се е самообрекла на загуба, каквото и да се случи. Виждаме единствено реакция, а реакцията е държанието на жертвата.... Европа е 600 млн. души и не може да си направи войска ли? Без войска е придатък на Вашингтон. Трябва да се поляризира, а не да върви по зелено-либералния консенсус. Европейски Съюз би трябвало да престане да бъде контракт сред Германия и Франция, а да бъде отношение сред 300 млн. леви и 300 млн. десни ".

Във връзка с политическата обстановка у нас Андрей Райчев сподели, че " до предварителни избори през март нищо няма да се промени, до септември - да ". Той акцентира, че политиците би трябвало да прекратят сатанизацията между тях. " Това развращава и хората. " " Символични са опитите за държавно управление с първите два мандата.

Донякъде това е предизборно, само че не в неприятен смисъл, демонстрират, че имат мощни и способени хора.... Не чакам нищо, с изключение на омръзнали на хората дрязги ", разяснява Андрей Райчев. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР