България Марияна Николова е председател на Съвета по киберсигурност Тя

...
България Марияна Николова е председател на Съвета по киберсигурност Тя
Коментари Харесай

Марияна Николова е председател на Съвета по киберсигурност

България Марияна Николова е ръководител на Съвета по киберсигурност Тя е избрана за тази служба със заповед на премиера Бойко Борисов  Надежда Неменски 20 август 2019, 17:54  Марияна Николова е ръководител на Съвета по киберсигурност Източник: БГНЕС
ъс заповед на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова е избрана за ръководител на Съвета по киберсигурността, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Съветът по киберсигурността беше основан на съображение член 9, алинея 2 от Закона за киберсигурност като съвещателен и координиращ орган към Министерския съвет по въпросите на киберсигурността.

Законът за киберсигурност, с който беше регламентирано основаването на Съвета, е признат от 44-то Народно заседание на 31 октомври 2018 година

Марияна Николова е юрист по специалност ,

вписана е в Софийската адвокатска гилдия. Била е и държавен чиновник – заемала е разнообразни експертни длъжности в администрацията.

Завършила е и Публична администрация и административни практики в СУ „ Свети Климент Охридски “, а също и Право на Европейски Съюз. Владее свободно френски и британски език.

Професионалният си път стартира като юрист. След това става юрист на „ Топлофикация” АД. Работи на експертни длъжности в Министерството на държавната администрация и промяна. От 2009 година е основен юрист в Министерството на земеделието.

От 2014 година е член на Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие”. През 2015 година работи като държавен специалист в Държавна организация за метрологичен и механически контрол. От 2015 до 2017 година е началник на отдел „ Договорно-правен и правна защита” в НЕК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Марияна Николова Съвет по киберсигурност председател
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР