България Махат климатиците само от фасадите на паметници на културата

...
България Махат климатиците само от фасадите на паметници на културата
Коментари Харесай

Махат климатиците само от фасадите на паметници на културата

България Махат климатиците единствено от фасадите на монументи на културата От новата разпоредба ще се регламентират и цветовеи гами, фасадно осветяване, настилки  Виолета Русенова 17 май 2019, 13:28  Махат климатиците единствено от фасадите на монументи на културата Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
лиматици ще бъдат премахвани единствено от фасадите на постройките, които са монументи на културата, оповестиха от Столична община.

Направление “Архитектура и градоустройство” на Столична община предлага за разискване стандарт, който да дефинира местата на климатиците на постройките в другите зони на града. Местата на монтажа им и слагането на специфични решетки пред тях имат за цел да уеднаквят визията на фасадите. Предлага се унищожаване на климатиците само от сгради-паметници на културата, оповестиха от Столична община.

Системата от стандарти ще обхване разнообразни детайли на градския дизаин на здания, улици, пешеходни и зелени пространства. При капиталови планове и планове за поправки ще бъдат предписвани още и цветови гами за фасадите, вид фасадно осветяване, тип на тентите, местата за реклама, както и типове настилки, стълбове, пейки, кошчета и така нататък Системата от стандарти за детайли на градския дизайн ще се вкарва поетапно като част от Наредбата за градската среда, която е оповестена на уеб страницата на НАГ за публично разискване. Като пилотен план досега са направени стандарти за фасадите по ул. “Граф Игнатиев”, ул. “Шести септември” и ул. “Шишман”, които ще бъдат разисквани с жителите.

Вчера основният проектант на София Здравко Здравков регистрира първите три години от мандата си. По време на доклада Здравков показа и новата Наредба за визията на градската мебел, настилки и табели, която щеше да задължи всички софиянци, които са сложили външните тела на климатиците си по фасадите на постройките, да ги отстранен. Документът би трябвало да регламентира и казуса с капещите по тротоарите климатични системи и отвеждането на конденза от инсталациите, както и повдигания от тях непрекъснат звук. Според специалистите с изключение на за конденза и оттичането му, притежателите и компаниите, монтиращи климатични системи, би трябвало да са задължени да вземат нужните ограничения, свързани с избора, монтажа, употребата и профилактиката на оборудванията, тъй че шумът и вибрациите от работата им да не бъдат доловими от живущите в прилежащи жилища. Очаква се наредбата да бъде гласувана до края на тази година и да влезе в действие от началото на идната. Запитан дали тези стандарти ще важат със задна дата, Здравков сподели, че всеки притежател ще би трябвало да приведе постройката в сходство с условията като за задачата ще имат период, в който да го създадат.

В наредбата има още условия за шрифта, с който да се изписват рекламни детайли, с цел да е различим.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР