България Лидерът на Възраждане занесе оставка на Гешев в Съдебната

...
България Лидерът на Възраждане занесе оставка на Гешев в Съдебната
Коментари Харесай

Лидерът на „Възраждане” занесе оставка на Гешев в Съдебната палата

България Лидерът на „ Възраждане ” занесе оставка на Гешев в Съдебната палата Прокуратурата стартира процедура за изтриване на партията поради „ мъртви души ” и куп нередности при учредяването на „ Възраждане ” 6 август 2020, 16:58  Лидерът на „ Възраждане ” занесе оставка на Гешев в Съдебната палата Източник: БГНЕС
ривърженици, водени от водача на Политическа партия „ Възраждане” Костадин Костадинов, чакат повече от три часа пред кабинета на основния прокурор Иван Гешев, с цел да му връчат написаната от тях оставка, която той единствено би трябвало да разпише.

Пред организация БГНЕС Костадинов сподели, че

съгласно него Гешев е бил там, само че се е скрил .

Той се възмути и от обстоятелството, че е бил изключен звънецът пред кабинета му и са пристигнали чиновници на Главна дирекция „ Охрана”, които да го пазят от „ националната любов”.

Костадинов акцентира, че преди месец е писал до прокурора и е изискал среща с него, поради желанията на Гешев да заличи 38 районни прокуратури в страната, само че среща му е била отказана и то не от самия основен прокурор, а от негов зависещ с претекста, че той е политическо лице и прокуратурата счита за неуместна „ загрижеността му”.

Прокуратурата желае изтриване на Политическа партия "Възраждане "

„ Носим оставката на прокурора и настояваме той да я подпише. Освен това имаме и сигнал, който е до институцията „ основен прокурор” против физическото лице Иван Стоименов Гешев за осъществени от него нарушавания при осъществяване на служебните му отговорности. От няколко седмици има влезнало в действие решение на Конституционния съд, което споделя, че всеки прокурор може да проверява основния прокурор и желаеме точно това”, изясни Костадинов наличието си там.

Според него в своята активност Гешев е взел решения и е подхванал дейности, които не са в полза на българските жители .

„ Едно от тези неща е задействаната процедура за изтриване на „ Възраждане”, което е в директно несъгласие с практиката, че законът би трябвало да се ползва безусловно еднообразно за всички субекти, тъй като в противоположен случай това не е закон, а произвол. Преди повече от половин година пуснахме сигнал против регистрацията на Политическа партия ГЕРБ, чийто ръководител, разгласи, че тази партия е получила голяма помощ от две немски фондации, което е неразрешено от закона. Съответно прокуратурата реши, че това не е проблем.

Васил Иванов с нови разкрития за партия "Възраждане "

Същевременно прокуратурата взема решение, че не е проблем регистрацията на антибългарски и антиконституционни партии като Движение за права и свободи и ДОСТ, чиито водачи имат обичая да се крият в турското посолство, когато стане напечено. Това също не е проблем. Със своите дейности лицето Гешев не може да ни съставлява нас като човек, който би трябвало да се грижи за реда и законността. Нещо повече, считаме че редът и законността са застрашени от Гешев и за това настояваме за неговата оставка”, разяснява водачът на партията и осъди дейностите на прокуратурата, която влезе въоръжена в президенството през юли, което Конституционен съд дефинира като нарушаване на Конституцията.

Попитан дали знае, че Гешев е в отпуска, Костадинов сподели, че знае, само че в същото това време основният прокурор работи и се появява на обществени събития. Той сподели още, че могат да окупират правосъдната палата, само че в този момент няма да го създадат, тъй като в постройката се намират седалищата на няколко правосъдни институции и в този миг не желаят да пречат на активността на съда.

Прокуратурата стартира процедурата поради „ мъртви души” и куп нередности при учредяването на „ Възраждане” .

Според резултатите от инспекцията на държавното обвиняване са открити голям брой нарушавания. Прокуратурата е открила, че са декларирани погрешни данни за наличието на минимум 500 жители с изборни права на Учредителното заседание на партията.

8 задържани на митинга на Политическа партия "Възраждане " в София

Така беше поискано от съда изтриване на регистрацията на партия „ Възраждане” и нейното разформироване, отбелязва NOVA.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура (СГП) инициира пред Софийски градския съд (СГС) процедура, с която изиска изтриване на регистрацията на политическа партия „ Възраждане “ и нейното разформироване. Причината - открити нарушавания и описи с „ мъртви души” още при учредяването на партията.

В известието си от обвиняването пък още веднъж припомниха и изредиха закононарушенията, осъществени от Костадинов и неговата групировка. Те бяха открити по отношение на постъпил сигнал от 04.06.2020 година за нередности в активността на политическа партия „ Възраждане”, отдел „ Гражданско правосъден надзор” към СГП е назначил осъществяване на инспекция.

Прокуратурата проверява партия "Възраждане " за заграбване на партийни дотации

Предварителната инспекция е открила голям брой нарушавания, свързани с регистрацията на Политическа партия „ Възраждане “, а точно:
Деклариране на погрешни данни за наличието на минимум 500 жители с изборни права на Учредителното заседание на партията; Установено е, че към датата на провеждането на Учредителното заседание има данни за 86 лица, които са били отвън територията на страната, а са вписани като учредители; 108 от лицата, чиито имена попадат върху заявления като учредители (общо 580 броя), са декларирали, че подписите в описите не са техни. 87 лица са декларирали, че не са подписвали Декларация за самостоятелно участие по Закона за политическите партии; Други 120 лица са декларирали, че въобще не са участвали на Учредително заседание на Политическа партия „ Възраждане “; За две лица има попълнени заявления за самостоятелно участие, на които са положени и подписи като участници в Учредително заседание, извършено на 02.08.2014 година От заверени препис-извлечения от актове за гибел е установено, че същите са умряли през м. юни 2014 година
Въз основа на материалите от формираната кореспонденция в Софийски градски съд е направена и импортирана искова молба за формиране на дело. След насрочването му същото ще бъде обсъждано в намерено правосъдно съвещание с приканване на заинтригуваните страни, прецизират от прокуратурата.

Костадин Костадинов стана воин и в следствие на журналиста Васил Иванов. В предаването „ Неделята на NOVA” беше показано по какъв начин водачът на „ Възраждане” се отметна от предизборното си заричане да се откаже от дотацията и по какъв начин за няколко години си купи първокласна къща и кола, а брачната половинка му – апартамент.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Възраждане Съдебна палата Иван Гешев оставка изтриване партия.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Водещи  Симеонов: Правителството остава, министър председателят също Симеонов: Правителството остава, министър председателят също  Радев: Премиерът не излезе от основания от самия него измамлив свят Радев: Премиерът не излезе от основания от самия него измамлив свят  Дончев: Има вид за оставка в края на септември Дончев: Има вид за оставка в края на септември  Българска социалистическа партия желае привикване на изключително съвещание на Народно събрание Българска социалистическа партия желае привикване на изключително съвещание на Народно събрание  1 Дават заеми за бизнес на безработни и младежи  1 Срив в облагата на банките  1 Вижте от кои търговци компаниите могат да купуват ток --> Пaрите ни  Дават заеми за бизнес на безработни и младежи Дават заеми за бизнес на безработни и младежи  Срив в облагата на банките Срив в облагата на банките  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Преображение Господне е! Един от най-светлите празници Преображение Господне е! Един от най-светлите празници  303 нови случаи на COVID-19, девет души са умряли 303 нови случаи на COVID-19, девет души са умряли  Томислав Дончев: Не! Това не е почтено! Томислав Дончев: Не! Това не е почтено!  Жълт код за мощен вятър в 13 области, в 5 - за дъждове Жълт код за мощен вятър в 13 области, в 5 - за дъждове Виц на деня Жена си прави прическа, преди да замине на екскурзия до Рим. - И къде заминаваш - пита фризьорката ѝ. - За Рим. - Ау-у-у, ужасен… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Ангелов: Трябва да имаме дълготрайна политика за психологичното здраве на жителите Ангелов: Трябва да имаме дълготрайна политика за психологичното здраве на жителите Предстои Министерство на здравеопазването да внесе Националната тактика за психологично здраве в Министерския съвет  <p>Гешев набеляза задачите до края на годината</p> Гешев набеляза задачите до края на годината Главният прокурор взе участие в съвещание на Апелативната прокуратура в София  Двама футболисти на Двама футболисти на " Лудогорец " са с COVID-19 От отбора прецизират, че те са сложени под карантина  Марияна Николова Николова: Ще търсим различен хотел в Несебър за туристи под карантина Заради пандемията България регистрира 60% спад на интернационалните туристи от началото на годината, сподели още министърът на туризма  ЛиЛана Пуснаха под домакински арест ЛиЛана Това реши Специализираният апелативен съд  efbet Лига и Втора Лига по DIEMA SPORT от 7 август efbet Лига и Втора Лига по DIEMA SPORT от 7 август Почитателите на родния футбол могат да проследят вълнуващите срещи и онлайн на PLAY DIEMA XTRA  Внесоха тъжба поради блокираните кръстовища в София Внесоха тъжба поради блокираните кръстовища в София " Ние сме жители, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име ", се споделя в жалбата, импортирана от Веселин Георгиев  Нацистката надзирателка, която бе избавена от личните си пленнички Йохана Лангефелд била уверена националсоциалистка и непринудено поискала да работи в женските лагери на нацистите. И въпреки всичко не била като другите надзирателки. Ето нейната невероятна история:  Спортуващо семейство - обединен тим Спортуващо семейство - обединен тим Eдна неповторима опция деца и родители да преоткрият връзката между тях  Гейтс: Промените в климата са по-опасни от ковид Гейтс: Промените в климата са по-опасни от ковид Милиардерът споделя, че хората би трябвало да си извадят доста поучения от пандемията  Опасни хапчета за намаляване се продават в интернет Опасни хапчета за намаляване се продават в интернет За това предизвестяват от Агенцията по сигурност на храните  15-годишно момиче почина при злополука край Враца 15-годишно момиче почина при злополука край Враца Автомобилът, ръководен от 19-годишен лидер, се преобърнал в канавка край пътя  Енджи Касабие: Това е най-страшното нещо, през което Ливан е минавал Енджи Касабие: Това е най-страшното нещо, през което Ливан е минавал Тя разяснява ужасяващата детонация в Бейрут  Асоциация на заведенията: Служителите навън да работят без маски Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР