България купува евтин руски петрол, преработва го и го продава

...
България купува евтин руски петрол, преработва го и го продава
Коментари Харесай

Мая Манолова показа украинските цистерни, изнасящи петрол за Украйна

България купува на ниска цена съветски нефт, преработва го и го продава на Украйна, съобщи Мая Манолова

Лидерът на Изправи се България Мая Манолова сподели десетки спрени цистерни за дизел в гара Бяла по пътя за Русе, които зареждат гориво и го изнасят от страната.

„ С издействаното изключение за България и продължаващия импорт на съветски нефт страната ни финансира войната в Украйна. Преработва евтиния съветски нефт и го продава на Украйна като по този начин финансира войната и от другата страна. Истината се вижда на пътя за Русе и за Украйна със стотиците цистерни, които изнасят гориво. Предприемете дейности, тъй като търпението на българския народ не е безгранично. “, съобщи Манолова.

По думите на Манолова тази позиция е нечестна за българските жители, тъй като те заплащат скъпо горивото, което записаната в Швейцария компания Литаско преработва на ишлеме в рафинерията у нас. „ Резултатът за българските жители е, че заплащат с левче от горната страна на цената на бензина и дизела. “ Беше безапелационна водачът на Изправи се България. Тя пресметна, че по този начин спомагателните доходи за компанията са 3,5 милиарда лева за година, които заплащат всички български жители.

Припомняме, че Изправи се България от месеци водят акция АнтиСПЕКУЛА против спекулативно високите цени на горивата у нас като организираха акции пред рафинерията, на пристанище Росенец, пред постройката на Лукойл, на бензиностанции, пред енергийното министерство. Като част от акциите си те стовариха каруца, позлатени варели, макети на бензиноколонки, овце, издирваха представителя на страната в петролната рафинерия, който е назначен по силата на златната държавна акция там.

„ Истината е, че в голямата си част съветският нефт, който се преработва, отпътува за Украйна, с цел да финансират войната и от двете страни. Печелившият от цялата история даже не е петролната рафинерия, а компанията, която преработва на ишлеме “ – възмути се Мая Манолова и прикани:

„ И вместо депутатите да одобряват единственото смилено решение и да вкарат таван на цената на бензина и дизела до 2,50 лева, слушаме всевъзможни небивалици по какъв начин ще вкарат мито, спомагателни налози на тези две компании. Въпросната Литаско е записана в Швейцария, всичките парични потоци, взети от джобовете на българите, отпътуват за Швейцария.

Крайно време е истината за скъпите горива в България да бъде извадена и депутатите в Народното събрание да подхващат единственото решение, което ще създаде нужния резултат – Таван на цената на бензина и дизела до 2,50 лв/л.

А министърът на енергетиката да бъде принуден да използва в интерес на българския народ златната акция, която страната има в Лукойл Нефтохим. Крайно време е представителят на страната да бъде заменен, тъй като той пази ползите на Литаско, само че не и на българските жители.

Крайно време е да има и държавно сдружение, което да преработва нефт и да го продава на българските компании на естествени цени. Защото голямата инфлация потегля от горивата, от превоза. “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР