България купува два кораба /минни ловци/ от Кралство Нидерландия за

...
България купува два кораба /минни ловци/ от Кралство Нидерландия за
Коментари Харесай

Купуваме два кораба минни ловци от Нидерландия

България купува два кораба /минни ловци/ от Кралство Нидерландия за потребностите на военноморските ни сили. Договорът, който Народното събрание през днешния ден ратифицира, е на стойност от 1,996 млн. евро. без Данък добавена стойност, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Цената не е огромна, корабите не са нови, само че след тяхното възстановяне и обезпечаването на нашите ремонтни органи и на военните формирования за подготовка и поддръжка, това е позитивно и ние ще го подкрепим “, съобщи Кольо Милев от „ Българска социалистическа партия за България “. И добави, че групата ще поддържа контракта, защото военноморските ни сили имат потребност от тях.

„ Корабите са извънредно положителни. Придобиването им е значимо с оглед чистотата на водните пътища в Черно море. С три минни ловци и три редови миночистача - ще бъдат изцяло възобновени качествата за битка с минната заплаха “, означи депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев.

„ Това е добре за флота, тъй като е метод да мотивираме Българската войска. В последна сметка ще покачат отбранителните качества на Българската войска “, разяснява Николай Цонков от „ Българска социалистическа партия за България “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР