България КРИБ иска промяна в Закона за мерките при извънредното

...
България КРИБ иска промяна в Закона за мерките при извънредното
Коментари Харесай

КРИБ иска промяна в Закона за мерките при извънредното положение

България КРИБ желае смяна в Закона за ограниченията при изключителното състояние От Конфедерацията оферират три разновидността за изменение на мярката 60/40 31 март 2020, 10:53  КРИБ желае смяна в Закона за ограниченията при изключителното състояние Източник: iStock
онфедерацията на работодателите и индустриалците в България излезе през днешния ден с позиция, в която упорства за смяна на мярката 60/40 в полза на бизнеса и на служащите и чиновниците и превръщането й в ефикасна и действително подпомагаща стопанската система в страната, с цел да извърши заложените в нея цели, а точно – опазване на работните места и запазване живота и здравето на хората.

От Конфедерацията оферират три разновидността на изменение на параграф 6 на Преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, които ще спомогнат за обезвреждане на отрицателното въздействие на тази мярка върху активността на компаниите, което в този момент е налице.

Бизнесът отчасти поддържа държавните ограничения, само че трябват незабавни промени

Запазване на съотношението 60/40, като страната поеме освен част от възнаграждението на служащите и чиновниците, само че и осигурителните вноски в същото съответствие .

Мотиви:

Със запазването на плануваното в закона вдишване на част от брутното трудово заплащане на служащите и чиновниците от страната в съответствие 60/40 и поемането на осигурителните вноски в същото съответствие, ще се резервира разполагаемия приход на служащите и чиновниците и на работодателя. Същевременно тази интервенция ще подсигурява приходната част на Национален осигурителен институт от осигуровки. От своя страна страната ще получи обезпечено заплащане на осигурителните вноски, които непосредствено ще постъпват от бюджета в Национален осигурителен институт.

Над 1 милиард лева за мярката 60:40 за опазване на работни места

Предлагаме съотношението 60/40 да бъде променено в съответствие 80/20.

Мотиви:

Мярката 60/40 след последните промени в плана на Постановление на Министерски съвет закупи огромен обсег. Достъпът на компании до тази мярка към този момент не е стеснен до тези, които категорично са упоменати в приложението на постановлението, само че от нея могат да се възползват работодатели от всички браншове на стопанската система, чиито доходи от продажби са отбелязали спад от 20 и повече %.

Предоставената опция за кандидатстване за обезщетения за работни заплати по тази скица е от значително значение освен за служащите и чиновниците, само че и за работодателите. Проблем е, че с по този начин плануваното съответствие и опазване на 100% на работната заплата, тежестта напълно се поема от работодателя и съотношението радикално се трансформира. При направените планове за работни заплати, осигуровки и налози, при служащия приходът остава неизменен, а присъединяване на страната е по-малко от законово избраното. В тази връзка и на основата на плановете, за реализиране на авансово заложената концепция за действително компенсиране, съотношението следва да се промени на 80 към 20. Предложението е разноските по смяната на схемата да бъдат в границите на планувания бюджет от над 1 милиарда лева без спомагателни разноски.

Договорено сред работодатели и синдикати понижение на работната заплата за интервала на рецесията

Мотиви:

Това е един от вероятните разновидности за опазване на работните места и вдишване на тежестта от служащите и чиновниците и от работодателите. Крайна мярка, която ще докара до понижаване на разполагаемите приходи на служащите и чиновниците, само че в огромна степен ще подсигурява работните им места и тежестта ще се разпредели солидарно сред тях и работодателите.

Считаме, че в случай че не се подхващат бързо дейности за смяна на закона в тази му част, сме застрашени от вълна от банкрути на компании, включително на структуроопределящи за стопанската система, както и повишаване на безработицата, усилване на рецесията и срив в приходите освен в бюджета на страната, само че и в приходите на популацията.

Какви са вредите за българския туризъм от COVID-19

Караниколов: Състоянието на българската стопанска система ще става все по-лошо

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Заетостта стартира да се възвръща в края на 2020 година  1 До събота е гратисният интервал за маските  1 При злоупотреби по схемата 60/40 компаниите ще връщат парите  1 Ще удължат ли периода на годишните винетки --> Пaрите ни  Заетостта стартира да се възвръща в края на 2020 година Заетостта стартира да се възвръща в края на 2020 година  До събота е гратисният интервал за маските До събота е гратисният интервал за маските  При злоупотреби по схемата 60/40 компаниите ще връщат парите При злоупотреби по схемата 60/40 компаниите ще връщат парите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Защитната маска за лице към този момент е наложителна Защитната маска за лице към този момент е наложителна  <br> Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения <br>
Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения
 <br> Какво ще се случи с банковите заеми на хората <br>
Какво ще се случи с банковите заеми на хората
 <br> За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид <br>
За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид
Последни  <p><strong>Фики </strong>с същински рок и поредна победа в <strong>&bdquo;Като две капки вода&ldquo;</strong></p> Фики с същински рок и поредна победа в „ Като две...  КРИБ желае смяна в Закона за ограниченията при изключителното състояние КРИБ желае смяна в Закона за ограниченията при изключителното...  <p>Няма да повярвате с какво се запасяват хората при коронавирус</p> Няма да повярвате с какво се запасяват хората при...  <p>Най-голямата опасност за&nbsp;здравеопазването на България по време на COVID-19&nbsp;</p> Най-голямата опасност за опазването на здравето на...  Как да разберем какво знаят Фейсбук и Instagram за нас Как да разберем какво знаят Фейсбук и Instagram за нас  <p>Дончев с прогноза за края на рецесията с коронавируса</p> Дончев с прогноза за края на рецесията с ковид  Каква е обстановката с маските, има ли задоволително в аптеките Каква е обстановката с маските, има ли задоволително в...  <p><strong>Хари и Меган:</strong> Занапред няма да ни виждате тук</p> Хари и Меган: Занапред няма да ни виждате тук  <p>Изплащането на пенсиите ще продължи до 23 април</p> Изплащането на пенсиите ще продължи до 23 април  Достъпни ли са проучванията за ковид Достъпни ли са проучванията за ковид  Владислав Горанов Горанов: Очакваме 3,5 милиарда лева недостиг за 2021 година  Мутафчийски 25 нови случая в България, има гратисен интервал за...  Добра вест от Италия, скок на умрелите и инфектираните в Германия Добра вест от Италия, скок на умрелите и инфектираните...  <p>Идва сняг, какво ще е времето през април</p> Идва сняг, какво ще е времето през април  <p>Край на карантината в Банско</p> Край на карантината в Банско  <p>VW &bdquo;гори&rdquo; по 2 милиарда евро седмично</p> VW „ гори” по 2 милиарда евро седмично  <p><b>ТЕСТ:&nbsp;</b>Познавате ли <strong>световните столици</strong>?</p> ТЕСТ: Познавате ли международните столици?  х Хакнаха персоналните данни на съвсем всички грузинци  Третият тест за ковид на Меркел е негативен Третият тест за ковид на Меркел е негативен  Извънредно актуализират бюджета поради вируса Извънредно актуализират бюджета поради вируса Всичко от през днешния ден Виц на деня Толкова неприятно време пристигна, че и таксиметровите водачи не знаят по какъв начин ще се оправи страната. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон Водещи вести  Мутафчийски 25 нови случая в България, има гратисен интервал за носенето на маски  Владислав Горанов Горанов: Очакваме 3,5 милиарда лева недостиг за 2021 година  Добра вест от Италия, скок на умрелите и инфектираните в Германия Добра вест от Италия, скок на умрелите и инфектираните в Германия  <p>Най-голямата опасност за&nbsp;здравеопазването на България по време на COVID-19&nbsp;</p> Euronews: Най-голямата опасност за опазването на здравето на България и Румъния по време на COVID-19  Достъпни ли са проучванията за ковид Достъпни ли са проучванията за ковид  <p>Идва сняг, какво ще е времето през април</p> Идва сняг, какво ще е времето през април  <p>Няма да повярвате с какво се запасяват хората при коронавирус</p> Няма да повярвате с какво се запасяват хората при ковид  <p><strong>Хари и Меган:</strong> Занапред няма да ни виждате тук</p> Хари и Меган: Занапред няма да ни виждате тук  <p><b>ТЕСТ:&nbsp;</b>Познавате ли <strong>световните столици</strong>?</p> ТЕСТ: Познавате ли международните столици?  <p>VW &bdquo;гори&rdquo; по 2 милиарда евро седмично</p> VW „ гори ” по 2 милиарда евро седмично от затворените заводи
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР