България, която е един от най-новите и най-бедни членове на

...
България, която е един от най-новите и най-бедни членове на
Коментари Харесай

Кой, кой е в българското председателство на ЕС, според Политико

България, която е един от най-новите и най-бедни членове на Европейски Съюз, е изправена пред огромни провокации , защото стартира първото си шестмесечно председателство на Съвета на Европейски Съюз, разяснява Раян Хийт от " Политико ".

Изданието изяснява, че мотото на българското председателство е " Обединени ние сме мощни ", само че ще би трябвало да се оправи с диалозите за Брекзит и идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз, до момента в който се бори и с проблеми на локална почва, където ограниченията против корупцията са подложени на рецензии от всички страни. Доверието в политиците е ниско и за пръв път в посткомунистическата история на страната популистка партия ( " Обединени патриоти " ) е в държавното управление.

Българското държавно управление декларира, че четирите му целта за председателството , са фокус върху бъдещето на Европа; възстановяване на връзките със Западните Балкани ( " Искаме да бъдем балканско председателство, тъй като по този начин добре познаваме региона ", декларира министърът по европейските въпроси Лиляна Павлова); цифровия обединен пазар; сигурността и стабилността, вариращи от политиките за бежанците до координацията на защитата.

 България поема председателството на Съвета на Европейски Съюз
България поема председателството на Съвета на Европейски Съюз

Предвидени са 299 събития за шестте месеца на европредседателството ни...

" Ето и кого да гледате " по време на българското председателство, изяснява " Политико ":

Бойко Борисов, министър председател

 Снимка 325740
Източник:

Борисов може да се похвали с най-интересната автобиография на срещата на върха на Европейски Съюз. Бивш телохранител и карате занаятчия, два пъти Борисов е бил министър-председател и е " Брекзит гълъбът " измежду редиците на европейските водачи, който разгласи, че Европа не може да си разреши тежкия Брекзит . В първия си мандат като министър председател Борисов разгласи, че се надява, България да се причисли към Шенгенската зона през 2011 година, само че това към момента не е станало. Борисов нормално организира диалози на британски посредством преводач и постоянно може да го видите да играе със смарт телефона си на срещи.

Мария Габриел, европейски комисар

 Снимка 332728
Източник:

Никой българин в Брюксел не е постигнал повече през 2017 година, колкото Габриел. Избрана видимо отникъде (тя бе евродепутатка, само че нис), с цел да замести Кристалина Георгиева , която напусна Европейската комисия поради Световната банка. Гейбриъл освен завоюва ролята на комисар, само че и статутът ѝ като фаворитка на Европейската национална партия я отбрани от етично и политическо внимание (въпреки че някои прегледи на представянето ѝ по време на работа не са положителни ).

Този шанс съвсем несъмнено ще завърши през 2018 година Габриел ще бъде заставен да потвърди политическата си воля и да поеме неписаната роля на българското представително и чисто лице в Брюксел и да отбрани марката на ЕНП. Като някогашен вицепрезидент на партията в Европейския парламент и брачна половинка на Франсоа Гейбриъл, визшесточщ в ЕНП, Гейбриъл е в добра позиция " да държи под капака " проблемите, зараждащи в София.

Ева Майдел, член на Европейския парламент

 Снимка 332731
Източник:

Избрана за член на Европейския парламент преди да навърши 30 години, Майдел (преди Ева Паунова) е лицето за интеграцията на България в Европейски Съюз и се счита за изгряваща звезда и най-сигурната карта на България в Брюксел . Уважавана е в кръговете на Европейски Съюз, а и неотдавна е определена за президент на European Movement International (федералистко лобистко асоциация). Тя би трябвало да съставлява нова вълна от космополитни българи, освободени от комунистическото минало на страната.

Димитър Цанчев, непрекъснат представител в Европейски Съюз

 Снимка 332736
Източник:

Бивш детски артист (баща му Цанчо Цанчев е бил кино режисьор) и публицист, Цанчев е от едно от най-проспериращите фамилии в България. Той е някогашен шеф на отдела на НАТО в Министерство на външните работи на България и е работил в Световната организация за интелектуална благосъстоятелност , която играе роля в противоречиви диспути за авторското право.

Лиляна Павлова, министър на външните работи на Европейски Съюз

 Снимка 294753
Източник:

Павлова е и министър, отговарящ за координирането на българското председателство, и носи въодушевено обръщение, обвързвано с Европейски Съюз, където и да отиде. Тя разяснява пред " Политико " в края на 2017 година, че нейните думи са единение и компромис. " Ние в действителност се стремим към компромис, когато е належащо. Искаме общи решения, без значение дали граничен надзор или защитителен съюз и използването на PESCO (новата договорка на Европейски Съюз за съдействие в региона на отбраната) ", изяснява тогава Павлова.

Мина Андреева, зам.-говорител на Европейската комисия

 Снимка 332737
Източник:

Андреева е с двойно гражднаство, българско и немско. Тя е заместник-говорител на Жан-Клод Юнкер. Верен асистент на могъщия шеф на щаба на Юнкер Марл Селмайр , Андреева би трябвало да служи като мост сред еврократите, национални публични лица и национални медии , като оказва помощ да се подсигурява, че страната няма да бъде прекомерно затруднена от дилемите на председателството.

Валери Симеонов, заместител министър-председател

 Снимка 321441
Източник:

Симеонов е противоречива фигура и член на обединението " Обединени патриоти ", които получиха третото място в предварителните парламентарни избори през март предходната година и хвали държавното управление на Борисов. През октомври 2017 година Симеонов е приет за отговорен за подбудителство на ненавист към ромската общественост, като ги назовава " арогантни, свирепи антропоиди " и ромските дами имат " инстинктите на улични кучки ".

Ако някой може да изложи българското държавно управление по време на неговото председателство, то това е Симеонов.

Румен Радев, президент

 Снимка 325308
Източник:

Бивш пълководец на Военновъздушни сили и боен водач, Радев е подсилен от опозиционната Българска социалистическа партия (БСП) и е де факто претендент за Русия на президентските избори през 2016 година България има дълга история на разпространение на съветските ползи , а изборът на Радев наподобяват като знак за завръщане към тази традиция след прозападното председателство на Росен Плевнелиев.

Но откогато е определен, Радев демонстрира изненадваща степен на самостоятелност и през първата седмица на януари наложи несъгласие върху проектозакон за битка с корупцията , за който счита, че не извършва заложените му цели.

Сергей Станишев, водач на Партията на европейските социалисти

 Снимка 273704
Източник:

Политическите партии имат избор по време на председателство на Европейски Съюз: да се съберат в отбрана на националната горделивост и ползи или да се раздират между тях, като употребяват платформата на Европейски Съюз за вътрешно-политически дивиденти.

С отсъствието на централно-левите в държавното управление на България и с тяхното неявяване в огромна част от Европа, степента на благотворителност на Станишев към неговите политически противници ще помогне да се дефинира по какъв начин се дефинират българското председателство, бъдещите вероятности за еврозоната и Шенгенската зона на страната, като наближи времето за предаване на щафетата на Австрия.

 43% от българите имат вяра в сполучливо европредседателство
43% от българите имат вяра в сполучливо европредседателство

Привържениците на ГЕРБ - оптимисти, гласоподавателите на Българска социалистическа партия - по-скептични
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР