България Костов: Ако Ханке заяви, че съм корумпиран, ще го

...
България Костов: Ако Ханке заяви, че съм корумпиран, ще го
Коментари Харесай

Костов: Ако Ханке заяви, че съм корумпиран, ще го съдя в САЩ

България Костов: Ако Ханке съобщи, че съм подкупен, ще го осъждам в Съединени американски щати Бившият министър председател съобщи, че няма никакви доказателства, че е управлявал или взел участие в приватизирани предприятия 26 февруари 2020, 17:11  Гешев: Политиците да решат коя страна избират
Гешев: Политиците да решат коя страна избират
 Няма да се купува нов аероплан за властта
Няма да се купува нов аероплан за властта
 Купища разгласи с пишман майстори, по какъв начин да се предпазим
Купища разгласи с пишман майстори, по какъв начин да се предпазим
 Д-р Кунчев: Вносът на ковид в България е неминуем
Д-р Кунчев: Вносът на ковид в България е неминуем
 Борисов: При зараза ще се оправим, само че ще е скъпо
Борисов: При зараза ще се оправим, само че ще е скъпо
 6 месеца българин лежи в арменски арест, какво прави страната
6 месеца българин лежи в арменски арест, какво прави страната
 Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас
Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас
 Агресия на пътя: Жесток побой с каска над възрастен мъж
Агресия на пътя: Жесток побой с каска над възрастен мъж

ко господин Ханке се осмели да твърди, че съм подкупен, ще го осъждам, само че в Съединени американски щати.

Това съобщи в предаването "Плюс-минус " по NOVA някогашният министър председател Иван Костов.

Повод за коментара му са изнесените на 16 февруари 2020 година изказвания от проф. Стив Ханке за корупция "по високите етажи на властта ", поради които прокуратурата на Република България се самосезира. Според държавното обвиняване изявлението на икономиста пред бТВ съдържа данни за съществуване на документи, сочещи за вероятно корупционно закононарушение.

Костов и Стоянов на разпит поради Ханке и куфара

"Аз не знам за куфарче и сигнали, за каквито приказва Стив Ханке. Казах го един път и не считам, че има потребност да го дублирам. Всички сигнали, които са стигали до мен са били излъчени по надлежния ред. Странно е за какво господин Ханке реши да покаже този куфар след 23 години, а имаше опцията да го направи доста по-рано ", добави Костов.

Той сподели още, че няма никакви доказателства, че е управлявал или взел участие в приватизирани предприятия. Отхвърли и обвиняванията, че е помагал на предприемачи да се облагодетелстват от този развой.

"Ако имаше някакво престъпление от моя страна, то сигурно щеше да излезе нескрито за 21 години ", сподели Костов.

Бившият министър председател разяснява и тематиката за "Кремиковци ".

"Задълженията бяха големи и имаше избор – дали да банкрутираме предприятието и хиляди служащи да изгубят работата си, или да удължим живота му ", разяснява Костов.

"Приватизацията беше направена с присъединяване и под контрола на Световната банка, Международният валутен фонд и Европейската комисия. Ако някой твърди, че тя е била незаконна, това значи, че тези институции са взели участие в това. Как по този начин оценката на някой през днешния ден, може да бъде по-меродавна от тази на Световната банка и МВФ ", попита Костов.

"Ние изпълнихме споразуменията си с тези институции, които поддържаха лв. с над 4 милиарда и в случай че не бяха те, то въобще нямаше да има български лев. Конюнктурата беше следната: сринал се лев - купони за артикули и други В тази пагубна конюнктура си свършихме работата ", съобщи някогашният министър председател.

Коментирайки съответни покупко-продажби, като тази за самолетна компания "Балкан ", която след продажбата си банкрутирала, Костов също отхвърли да има нарушавания.

"Сделката не е за 150 хиляди $, както се твърди ", добави той.

За приватизацията на "Нефтохим " Костов съобщи, че не е имало западни купувачи, както е декларирал президентът Петър Стоянов през 2013 година

"Поел съм върху себе си всичко. Предпочитам аз да пострадвам, а не да ставам клюкар. Чувствам се, че съм извършил дълга си пред страната. Стабилизирал съм лв., построили сме частно предприемачество, върху което е стъпил днешният стопански напредък ", сподели някогашният министър председател.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Иван Костов .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
134 коментара  1 Правят указател на домоуправителите  1 За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  1 Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  1 Сачева: Не може хората сами да вземат решение да излязат в карантина --> Пaрите ни  Правят указател на домоуправителите Правят указател на домоуправителите  За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас  <br> Захлаждане и рисково време през днешния ден <br>
Захлаждане и рисково време през днешния ден
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> Мерил Стрийп е <strong> неузнаваема </strong> и с нов цвят на косата. Вижте я <br>
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата. Вижте я
Последни  <p>Успешен старт на новия сезон на &bdquo;Шеф под прикритие&ldquo;</p> Успешен старт на новия сезон на „ Шеф под...  Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения затвориха порти Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения...  Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен  <p><span style= „ Котка в стената “ новият политически...  Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната...  <p>Култовото предаване &bdquo;Сладко отмъщение&ldquo; за завръща в ефира</p> Култовото предаване „ Сладко възмездие “ за...  Иван Тодоров Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров на независимост против 100...  <p>Италия в плен на <strong>коронавируса</strong>, папа Франциск<strong> &quot;леко болен&quot;</strong></p> Италия в плен на ковид, папа Франциск "леко...  <p><strong>Атанаска:</strong> Тази специалност е моето призвание</p> Атанаска: Тази специалност е моето предопределение  Иван Гешев Гешев: Политиците да решат коя страна избират  <p>Прераждане за иконата измежду &quot;горещите&quot; хечбеци</p> Прераждане за иконата измежду "горещите " хечбеци  Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия  <p>Двама готвачи в люта </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР