България Корнелия Нинова: Затварянето на парламента е отмяна на парламентарната

...
България Корнелия Нинова: Затварянето на парламента е отмяна на парламентарната
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Затварянето на парламента е отмяна на парламентарната република

България Корнелия Нинова: Затварянето на Народното събрание е анулация на парламентарната република Лидерът на Българска социалистическа партия счита, че има и други способи за безвреден парламентарен надзор 27 март 2020, 16:35  Корнелия Нинова: Затварянето на Народното събрание е анулация на парламентарната република Източник: БГНЕС
ероятно ще се възползваме от процедурата за привикване на Народното събрание. Затварянето на Народното събрание е анулация на парламентарната република. Това значи безконтролна власт на държавното управление, замитане на следи и безотговорно харчене на пари. Това е едната страна на нашата позиция. Втората е, че даже сега би трябвало да работим, тъй като се постановат незабавни промени в закони, които касаят ежедневни проблеми.

Това съобщи в предаването "Плюс-Минус " по NOVA водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"500 млн. за банката за развиване без актуализация на бюджета, също и 500 млн. за опазването на здравето, Министерство на вътрешните работи и защитата, които са извънредно нужни на хората от първа линия. Продължаващо преразпределение на средствата от европейски стратегии без спор в Народното събрание, с цел да знаем кое къде отива, какви са целите на държавното управление в този миг. Нищо от това не се случва там, където му е мястото - в Народното събрание. Става въпрос за парламентарна република. Премиерът Борисов 10 години гази тези правила, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение в Народното събрание, а не с постановления на Министерски съвет. Ние сме рационални хора и бихме подкрепили 500-те милиона за лекари и служители на реда, само че не по този начин, не се прави по този начин ", сподели още тя.

"Ако нашето неявяване би затворило Народното събрание, в никакъв случай не бихме го създали. В каквато и да е обстановка, опозицията има това средство - да напуща, да се връща. Правили са го и други политически сили, само че това не спря работата на Народното събрание. Това е изключителна мярка, да свикваш Народното събрание. Дори и по време на войни Народното събрание в България не е спирал да действа. Всеки има терзания, само че този учредителен проблем може да бъде решен доста елементарно. Толкова огромни зали има в България, можем да идем да работим в други зали, на разстояние един от различен, с нужната стерилизация ", счита Нинова.

"Ще внесем тъжба в Конституционния съд по текстовете за следене на клетките на телефоните без правосъдно решение ", сподели още гостът на малкия екран.

"По закона, който приехме ще внесем в Конституционния съд тъжба против текст за следене на клетките на телефоните без правосъдно решение. Това нарушава Конституцията. В момента пишем претекстовете и ще апелираме в Конституционния съд този текст ", сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия регистрира, че въвеждането на изключителното състояние е било наложително, обективно решение, знак на разсъдък и отговорност.

"Досега считаме по този начин. Трябваше да въведем изключителното състояние. Даже наложихме това ограничаване за един месец, както и ограничаването за Конституцията ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

По думите й оттова нататък е настъпил безпорядък, взели са се неразумни решения, взаимноизключващи се, в това число препоръчани от ГЕРБ.

"Ние взехме решение, че не можем да бъдем част от това. Ето към този момент някои от тези решения дават негативен резултат ", добави Нинова.

Европейски Съюз дава 140 млн. евро за създаване на ваксина против COVID-19

Заразените от ковид в България към този момент са 276

България рискува да си вкара автогол поради COVID-19

Бум на короронавируса в Съединени американски щати, изпревариха Китай

Тревожни данни за ковид по света

ТУК

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара  1 Приспадат парите за парно от идващите сметки  1 Експерт: Парите в запаса ще стигнат за 140 дни  1 Как да се защитим от хакерска атака когато работим от у дома  1 Ще има ли повече родна продукция по магазините --> Пaрите ни  Приспадат парите за парно от идващите сметки Приспадат парите за парно от идващите сметки  Експерт: Парите в запаса ще стигнат за 140 дни Експерт: Парите в запаса ще стигнат за 140 дни  Как да се защитим от хакерска атака когато работим от у дома Как да се защитим от хакерска атака когато работим от у дома  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Два нови случая инфектирани с ковид у нас - Теми в развиване | Vesti.bg Два нови случая инфектирани с ковид у нас - Теми в развиване | Vesti.bg  В Кремъл има инфектиран с ковид В Кремъл има инфектиран с ковид  Дронове ще наблюдават за кашлица и температура Дронове ще наблюдават за кашлица и температура  <br> Очарователно видео с <strong> трите деца на Кейт и Уилям </strong> трогна мрежата <br>
Очарователно видео с трите деца на Кейт и Уилям трогна мрежата
Последни  Корнелия Нинова Корнелия Нинова: Затварянето на Народното събрание е анулация на...  Отбелязваме Часа на Земята 2020 с интернационален онлайн концерт Отбелязваме Часа на Земята 2020 с интернационален онлайн...  39 българи са евакуирани от Индия 39 българи са евакуирани от Индия  20 контейнера с отпадък поеха назад към Италия 20 контейнера с отпадък поеха назад към Италия  Застрахователна компания УНИКА дава свободен достъп до приложението си за медицински съвещания онлайн
Създадено за MedUNIQA
Застрахователна компания УНИКА дава свободен достъп до...  Бойко Борисов Правителството утвърди контракт с Китай за защитни...  Братя Домусчиеви с подаяние за болничното заведение в Разград Братя Домусчиеви с подаяние за болничното заведение в Разград  <p>Защо <b>почвата</b>&nbsp;на Земята е <strong>кафява?</strong></p> Защо почвата на Земята е кафява?  <p>Християни по целия свят виждат в ковид апокалиптично пророчество&nbsp;&nbsp;</p> Християни по целия свят виждат в ковид...  <p>VW чака авто пазарът да се възвърне през лятото</p> VW чака авто пазарът да се възвърне през лятото  Ето кой е нулевият пациент с ковид в Ухан, заразил целия свят Ето кой е нулевият пациент с ковид в Ухан...  В Кремъл има инфектиран с ковид В Кремъл има инфектиран с ковид  <p>Докога ще продължи изолацията поради вируса</p> Докога ще продължи изолацията поради вируса  „ Отложени очаквания “ в „ Темата на NOVA “ „ Отложени очаквания “ в „ Темата на NOVA “  Таблоид: Хари и Меган са се преместили в Лос Анджелис Таблоид: Хари и Меган са се преместили в Лос Анджелис  Борис Джонсън с позитивна проба за Ковид-19 Борис Джонсън с позитивна проба за Ковид-19  <p>Майката на бунтовниците, която <strong>живее&nbsp;в името на свободата</strong></p> Майката на бунтовниците, която живее в името на...  „ Карай напряко “ с някогашния финансов министър Милен Велчев „ Карай напряко “ с някогашния финансов министър Милен Велчев  Музика по време на карантина Музика по време на карантина  България рискува да си вкара автогол поради COVID-19 България рискува да си вкара автогол поради COVID-19 Всичко от през днешния ден Виц на деня Веднъж Пучини видял на улицата бедняк, който свирел на цигулка негова пиеса, и го посъветвал: - По-живо, по-живо! На другия ден маестрото забелязал, че на… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон  Михаил Йорданов: Ще се веселя, в случай че Гери грабне огромната премия  Водещи вести  Европейски Съюз дава 140 млн. евро за създаване на ваксина против COVID-19 Европейски Съюз дава 140 млн. евро за създаване на ваксина против COVID-19  Борис Джонсън с позитивна проба за Ковид-19 Борис Джонсън с позитивна проба за Ковид-19  България рискува да си вкара автогол поради COVID-19 България рискува да си вкара автогол поради COVID-19  Тревожни данни за ковид по света Тревожни данни за ковид по света  Заразените от ковид в България към този момент са 276 Заразените от ковид в България към този момент са 276  Ето кой е нулевият пациент с ковид в Ухан, заразил целия свят Ето кой е нулевият пациент с ковид в Ухан, заразил целия свят  <p>Християни по целия свят виждат в ковид апокалиптично пророчество&nbsp;&nbsp;</p> Jerusalem Post: Християни по целия свят виждат в ковид апокалиптично знамение  Братя Домусчиеви с подаяние за болничното заведение в Разград Братя Домусчиеви с подаяние за болничното заведение в Разград  Бойко Борисов Правителството утвърди контракт с Китай за защитни маски и респиратори Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР