България Кои са най-желаните предмети за втората задължителна матура Днес

...
България Кои са най-желаните предмети за втората задължителна матура Днес
Коментари Харесай

Кои са най-желаните предмети за втората задължителна матура

България Кои са най-желаните предмети за втората наложителна матура Днес е вторият наложителен зрелостен изпит по 13 образователни предмета 3 юни 2020, 07:33  Защо пациентки останаха без ин витро процедури и след карантината
Защо пациентки останаха без ин витро процедури и след карантината
 Каскада във Варна, водач опустоши коли и блъсна пешеходка (Видео)
Каскада във Варна, водач опустоши коли и блъсна пешеходка (Видео)
 Каракачанов за братя Бобокови: Срещали сме се на рождени дни и фамилни мероприятия
Каракачанов за братя Бобокови: Срещали сме се на рождени дни и фамилни мероприятия
 Сираков: Собственик съм на 86,6% от
Сираков: Собственик съм на 86,6% от " Левски "
 Сигналът от Тюленово: Майката разписва, синът строи
Сигналът от Тюленово: Майката разписва, синът строи
 Дрифт в мола, млад мъж остана без брошура (видео)
Дрифт в мола, млад мъж остана без брошура (видео)
 Кметът на Червен бряг: Боклукът е на труднодостъпно място
Кметът на Червен бряг: Боклукът е на труднодостъпно място
 Иззеха голям брой полезности от офиса на Васил Божков
Иззеха голям брой полезности от офиса на Васил Божков

зпитният вид за втория наложителен държавен зрелостен изпит ще бъде изтеглен през днешния ден в 7.30 часа в Министерството на образованието и науката. Това заяви пресцентърът на МОН, представен от Българска телеграфна агенция.

Вторият наложителен държавен зрелостен изпит е по желание на учениците от 12 клас от следните образователни предмети - непознат език /английски език, френски език, немски език, испански език, италиански език, съветски език/; математика; физика и астрономия; биология и здравно образование; химия и запазване на околната среда; история и цивилизация; география и икономика; веществен цикъл "Философия ".

Първият наложителен държавен зрелостен изпит по български език и литература се състоя на 1 юни.

"За " и "против " влизането единствено с матура в компетентност "Право " в СУ

Заявления за втория наложителен държавен изпит по 13 предмета, по желание на зрелостниците, който стартира през днешния ден от 9.00 часа, са подали 37 116 възпитаници. И тази година най-вече възпитаници - 11 884, са поискали британския език за втория си наложителен изпит. След него се подрежда биологията, определена от 9846 зрелостници, а 4879 са показали география и стопанска система. За изпита по философия са подадени 4621 заявки. На матура по математика желаят да се явят 2509 зрелостници, а по история и цивилизация - 966. Изпит по физика се чака да положат 197, а по химия - 188 възпитаници. След британския, най-вече искащи да се явят на матура по език, са учениците, избрали немския език - 944, след него се подреждат тези с френски - 373, с съветски - 321, с испански - 319 възпитаници. Най-малко зрелостници са избрали да се явят на изпит по италиански език - 69.
Други 11 548 зрелостници са предпочели опцията вместо на втора матура по общообразователен предмет да се явят на държавен изпит за приемането на степен на професионална подготовка, който ще се състои на 5 юни.

Заради измененията в датите на матурите, свързани ковид, тематиката за историческото развиване на България след Първата международна война няма да бъде включена в изпита по история и цивилизация, а тематиките за Североизточния район, за Северния централен район и за Северозападния район няма да участват в матурата по география и стопанска система. Материалът по физика и астрономия също беше скъсен, като тематиките, които няма да бъдат включени, са "Елементарни частици ", "Еволюция на звездите " и "Поглед към Вселената ".

Ето ги отговорите на матурата по български език и литература

Зрелостниците би трябвало да носят тази заран в учебните заведения документ за идентичност - персонална карта, паспорт или удостоверение за ръководство на МПС. За да бъдат позволени на изпита, учениците в 12-и клас е належащо да показват служебна записка - на хартия или на мобилния си телефон. Изискването е да носят и химикал, който написа в черен цвят.

Изпитът ще се състои в 5162 зали на 722 учебни заведения в страната, при спазването на противоепидемичните ограничения, с обезпечено видеонаблюдение и с наличието на близо 23 000 квестори. Учениците ще бъдат позволени в учебните заведения със защитни маски или с защитни шлемове, само че без да се струпват на входовете на учебните здания и при спазването на отдалеченост до 1,5 метра.

Всички възпитаници ще преминат поредно през инспекция на документа за идентичност /лична карта, паспорт или удостоверение за ръководство на МПС/ и на служебната записка за допускане на държавния зрелостен изпит, през меренето на температурата и дезинфекцията на ръцете. В изпитните зали зрелостниците ще влизат с сложени защитни маски или с шлемове, а по избор - може и с ръкавици. По време на изпита учениците ще може да махат маските си, в случай че пожелаят. В общоприетата класна стая, която е с три огромни прозорци, ще има до 10 зрелостници на изпитите.

Графикът планува изпитните работи от матурите в 12-и клас да се правят оценка от 3 до 14 юни, а резултатите от тях да бъдат оповестени до 15 юни. Зрелостниците ще получат дипломите си на 26 юни, или с четири дни по-късно поради смяната в датите на държавните зрелостни изпити. Тя се наложи поради изключителното състояние в страната, обвързвано с ковид.

Изгониха зрелостниците от "Александър Невски ", ваучър в "Бояна "

Зрелостниците с най-високи резултати от държавните зрелостни изпити ще могат да получат спомагателна стипендия от 100 лв. месечно , в случай че продължат образованието си в университет в професионални посоки, които са значими за българската стопанска система - педагогичен, физически, химически и инженерни науки.

Право на тази стипендия ще имат студентите, които са измежду първите 10 % с най-високи оценки на държавния зрелостен изпит по български език и литература, а на втория държавен зрелостен изпит имат резултат, еднакъв или над междинния за страната. Същата стипендия могат да получат признатите в предпочитани посоки във висшите учебни заведения, в случай че са имали еднакъв или над междинния за страната триумф по БЕЛ, и са измежду първите 30 % по резултат на втория зрелостен изпит по "Математика ", по "Физика и астрономия " или по "Химия и запазване на околната среда ".

Красимир Вълчев: Всичко стартира от ученическия чин

Зрелостниците с право да се възползват от тази стипендия ще получат известие, когато ревизират резултатите си от държавните зрелостни изпити на адреса: zamaturite.bg.

Допълнителната стипендия на студентите се отпуска за първи път от идната образователна 2020/2021 година.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте по какъв начин ще се храним в заведенията за хранене на закрито  1 Още две банки отпускат безлихвени заеми поради ковид  1 Отлагат мярката за връщане на висшисти у нас за работа  1 Създават ли се неправилни публични настройки към влизането ни в Еврозоната --> Пaрите ни  Вижте по какъв начин ще се храним в заведенията за хранене на закрито Вижте по какъв начин ще се храним в заведенията за хранене на закрито  Още две банки отпускат безлихвени заеми поради ковид Още две банки отпускат безлихвени заеми поради ковид  Отлагат мярката за връщане на висшисти у нас за работа Отлагат мярката за връщане на висшисти у нас за работа  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  " Дойде ли втора вълна, няма да оцелеем "  Внимавайте с тези храни, могат да ви разболеят Внимавайте с тези храни, могат да ви разболеят  Облаци и къс дъжд през днешния ден, по кое време времето се затопля Облаци и къс дъжд през днешния ден, по кое време времето се затопля Последни  <p>Кои са най-желаните предмети за втората матура</p> Кои са най-желаните предмети за втората матура  " Дойде ли втора вълна, няма да оцелеем "  Облаци и къс дъжд през днешния ден, по кое време времето се затопля Облаци и къс дъжд през днешния ден, по кое време времето се затопля  Марк Зукърбърг Зукърбърг отбрани позицията си по отношение на Тръмп  Миниатюрен, само че комфортен: Домът на едно съвременно семейство Миниатюрен, само че комфортен: Домът на едно съвременно семейство  Внимавайте с тези храни, могат да ви разболеят Внимавайте с тези храни, могат да ви разболеят  Списание Списание " Форбс " упрекна Кайли Дженър в неистина  BMW Серия 4 Купе Ето я „ четворката” с голямата радиаторна...  Фотограф: Мирослава Дерменджиева Българин впечатли света: Борис Колев, който може да...  Защо мобилно приложение за следене разгневи хиляди московчани Защо мобилно приложение за следене разгневи хиляди...  Трима служители на реда с български генезис са потърпевши по време на безредиците в Съединени американски щати Трима служители на реда с български генезис са потърпевши по...  Призвание нестинар - разказът на Костадин, който танцува в жаравата Призвание нестинар - разказът на Костадин, който...  Слънцето изригна най-мощно от 2017 година насам Слънцето изригна най-мощно от 2017 година насам  Защо пациентки останаха без ин витро процедури и след карантината Защо пациентки останаха без ин витро процедури и след...  <p>ЕС основава &quot;Европейски фонд за мир&quot;</p> Европейски Съюз основава "Европейски фонд за мир "  Между 462 и 1015 евро месечно: кой има право на базов приход в Испания? Между 462 и 1015 евро месечно: кой има право на базов...  Първите държавни бензиностанции могат да проработят през март 2021 година Първите държавни бензиностанции могат да проработят през...  Каскада във Варна, водач опустоши коли и блъсна пешеходка (Видео) Каскада във Варна, водач опустоши коли и блъсна...  Футболните почитатели още веднъж се връщат по стадионите Футболните почитатели още веднъж се връщат по стадионите  <p>Лунно затъмнение в стрелец &ndash; време да преосмислим връзките</p> Лунно затъмнение в стрелец – време да преосмислим... Всичко от през днешния ден Виц на деня Трима мъже спорят чия специалност е по-древна. Строителят: - Нашата специалност е най-стара. Ние още египетските пирамиди сме строили. Градинарят: - Как ли пък не,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Веган-майката Елизабет Янева: живот на цялостни обороти  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки) Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки)  Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро  Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Водещи вести  Трима служители на реда с български генезис са потърпевши по време на безредиците в Съединени американски щати Трима служители на реда с български генезис са потърпевши по време на безредиците в Съединени американски щати  Миниатюрен, само че комфортен: Домът на едно съвременно семейство Миниатюрен, само че комфортен: Домът на едно съвременно семейство  Марк Зукърбърг Зукърбърг отбрани позицията си по отношение на Тръмп  Списание Списание " Форбс " упрекна Кайли Дженър в лъжа
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР