България Кирил Ананиев: Няма проект за детската болница Министърът беше

...
България Кирил Ананиев: Няма проект за детската болница Министърът беше
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Няма проект за детската болница

България Кирил Ананиев: Няма план за детската болница Министърът беше безапелационен, че няма да бъде даден нито един лев допълнително от избраната сума за детска болница 21 май 2020, 18:35  Кирил Ананиев: Няма план за детската болница Източник: БГНЕС
„ Всички споделят, че не одобряват плана. Няма план. Ние сега протестираме против план, който го няма. Сега изпълнителят има период до 1 година да създаде проекта”. Това сподели в отговор на въпрос на организация БГНЕС здравният министър Кирил Ананиев, откакто беше изслушан от отрасловата комисия в Народното събрание.

„ Сега какво подлагаме на критика, вие знаете ли? Скелето? Скелето се подлага на критика без да са погледнати всички тези проучвания, които направихме през януари предходната година” ,

разяснява министърът. Той акцентира още, че не вижда съображение да се трансформират проектите за болничното заведение. Според него тя е доста нужна за децата и техните родители.

Радев: Трябва да изградим модерна детска болница

„ Цялата процедура по построяването на детската болница е изцяло транспарантна. Всеки един стадий, който сме минали, е бил гледан под лупа от всички. Правили сме среща с хората, които стачкуваха, обяснявали сме им всичко. Имаше обжалване пред КЗС и Върховен административен съд. Те не одобриха тяхната позиция и ни дадоха зелена светлина за строителството.

Направили сме всички вероятни изследвания до този миг за положението на структурата. Изпълнителят, който ще извършва плана, той също ще направи ново проучване въз основата, на което ще вземе най-правилното решение за продължение на строителството”, увери Ананиев.

Министърът беше безапелационен, че няма да бъде даден нито един лев допълнително от избраната сума

Той отхвърли казаното по-рано от представители на Националната гражданска самодейност „ За същинска детска болница”, които се срещнаха с президента Румен Радев, че страната няма пари да заплати на компанията, с която е подписала контракт за инженеринга.

Над 17 хиляди желаеха оставката на Кирил Ананиев поради бъдещата детска болница

„ Не е правилно. Ние сме в процедура по стартиране на задатък на изпълнителя. Държавата няма да остави да не се построи многофункционална национална детска болница с най-съвременна техника и инсталация, при най-хубави условия да се лекуват нашите деца и внуци “, отсече здравният министър.

Попитан

за какво страната държи толкоз доста на това 40 годишно скеле ,

Кирил Ананиев отговори, че свалянето на скелето ще коства половината от плануванаъа сума за построяването на болничното заведение. Той разяснява, че изказванията, че ще бъде по-евтино да се построи всичко още веднъж, е изказване на хора, които не схващат от строителство.

Също по този начин министърът увери, че с дребни спомагателни довършителни работи постройката дава отговор на условията за земетръс.

Изграждат Национална детска болница

Ананиев разяснява и атакуваната от Върховния административен съд заповед за карантинните ограничения. „ Идеята на тази заповед беше не да задължим или натоварим жителите, които са на 60 година и повече, а да сме сигурни, че лечебното заведение ще одобри при нужда този пациент, който е над 60 година

Иначе самото влизане в лечебното заведение става по преценка на общопрактикуващия доктор. Ние не може да го вкараме принудително в болница, това е невероятно. Понеже имаше недоразумение в тълкуванието, по тази причина леко пипнахме, тъй че в действителност да бъде напълно ясно”, сподели още той.

По отношение на обстоятелството, че

моловете са отворени и учениците са в тях, вместо в класните стаи, министър Ананиев сподели, че това не е по този начин

и добави, че те сега учат и нямат време да са в комерсиалните центрове и персонално се е уверил в това през миналата събота и неделя.

На въпрос дали бъдещата ваксина против Коронавирус -19 ще бъде наложителна, Ананиев не пожела да даде съответен отговор, а се опита да трансферира отговора на държавния здравен контрольор. „ Тя би трябвало да има задоволително време и доказателства, че има позитивен резултат, с цел да стане наложителна. Трябва да се види и какво ще бъде самото развиване на болестта – дали ще бъде вирус, който след година-две ще изчезне, или ще се трансформира в традиционен”, разяснява той.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Кирил Ананиев детска болница план .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте по какъв начин оферират да се афишира персонален банкрут  1 Измамиха милиардер със стотици милиони евро  1 Отменили санкции за 2,2 млн. лв. за придвижване по пътищата  1 Пътуване до Гърция без проби и карантина от 15 юни --> Пaрите ни  Вижте по какъв начин оферират да се афишира персонален банкрут Вижте по какъв начин оферират да се афишира персонален банкрут  Измамиха милиардер със стотици милиони евро Измамиха милиардер със стотици милиони евро  Отменили санкции за 2,2 млн. лв. за придвижване по пътищата Отменили санкции за 2,2 млн. лв. за придвижване по пътищата  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  Пет неистини за ковид Пет неистини за ковид  <br> Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева <br>
Филм за любовта сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева
Последни  Кирил Ананиев Кирил Ананиев: Няма план за детската болница  <p>Очакват се 280 000 пътувания за 24 май</p> Очакват се 280 000 пътувания за 24 май  За първи път: Астрономи следиха За първи път: Астрономи следиха " раждането " на...  <p>Варненското езеро е нечисто с органични вещества&nbsp;&nbsp;</p> Варненското езеро е нечисто с органични...  МиГ 29 Български самолети ескортирали съветски бомбардировачи  Искрен Веселинов Управляващите: Изгладихме несъгласията за Данък добавена стойност  Mercedes-Benz EQC Mercedes: синтетичните горива не са използвана алтернатива  Мощна стихия и проливен дъжд се развиха в Гоцеделчевско Мощна стихия и проливен дъжд се развиха в Гоцеделчевско  НАСА ще изстреля по график новия марсоход НАСА ще изстреля по график новия марсоход  Цецо за Hell’s Kitchen: Емоции под налягане! Цецо за Hell’s Kitchen: Емоции под налягане!  Даниела Дариткова Даниела Дариткова: Българска социалистическа партия популяризира подправени вести  Хонконгският грип и новият ковид: разликите Хонконгският грип и новият ковид: разликите  Радев: Трябва да изградим модерна детска болница Радев: Трябва да изградим модерна детска болница  <p>Светът желае да избегне война за ваксини, Тръмп играе соло</p> Светът желае да избегне война за ваксини, Тръмп играе...  От какво се нуждае всяка зодия, с цел да изпита цялостното благополучие От какво се нуждае всяка зодия, с цел да изпита цялостното...  " Италинското острие " Реджеп против " положителното момче "...  Александър Деянов - Скилър отиде самичък пред ареста Александър Деянов - Скилър отиде самичък пред ареста  Как да бъдем по-екологични по време на пандемията Как да бъдем по-екологични по време на пандемията  Подполковник от НСО управлявал група за поръчкови убийства Подполковник от НСО управлявал група за поръчкови...  Вратарят Владислав Стоянов преподписа с Вратарят Владислав Стоянов преподписа с " Лудогорец " Всичко от през днешния ден Виц на деня Комарджия се оплаква: - Оня ден като почнах една черна серия в казиното... изгубвам, изгубвам, всичките си пари изгубих. Накрая заложих и дамата!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно  КПКОНПИ лишава имущество на някогашен финансов министър, запорират и акции на Прокопиеви  От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия  Семейство с две бебета: Нападнаха ни и ни биха с бухалки  Вирусолог: Епидемиите изчезват доста преди да открием по какъв начин да ги направляваме  Скок на ковид след отварянето на моловете в Сърбия Скок на ковид след отварянето на моловете в Сърбия Водещи вести  Подполковник от НСО управлявал група за поръчкови убийства Подполковник от НСО управлявал група за поръчкови убийства  Даниела Дариткова Даниела Дариткова: Българска социалистическа партия популяризира подправени вести  Хонконгският грип и новият ковид: разликите Хонконгският грип и новият ковид: разликите  <p>Очакват се 280 000 пътувания за 24 май</p> Очакват се 280 000 пътувания за 24 май  НАСА ще изстреля по график новия марсоход НАСА ще изстреля по график новия марсоход  Радев: Трябва да изградим модерна детска болница Радев: Трябва да изградим модерна детска болница  <p>Да се върне българското меню и българските храни в ресторантите</p> Стартира онлайн резервационна система " Преоткрий България "  За първи път: Астрономи следиха За първи път: Астрономи следиха " раждането " на екзопланета  Искрен Веселинов Управляващите: Изгладихме несъгласията за Данък добавена стойност

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР