България категорично подкрепя европейската интеграция на Молдова и е готова

...
България категорично подкрепя европейската интеграция на Молдова и е готова
Коментари Харесай

Борисов пред молдовския президент Санду: България подкрепя евроинтеграцията на Молдова

„ България изрично поддържа европейската интеграция на Молдова и е подготвена да спомага с опит и практики по линия на надграждането на връзките на страната с Европейски Съюз “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в телефонен диалог с Това е първият телефонен диалог сред двамата водачи от встъпването в служба на Санду като президент в края на предходната година.
Премиерът Борисов акцентира, че страната ни постоянно е била другар и сътрудник на Молдова и ще продължи целеустремено и интензивно да подкрепя стремежите на молдовските управляващи по пътя към Европейския съюз. От своя страна Молдова би трябвало да поставя още по-активно старания в устрема към приобщаването си към Европейски Съюз. „ България е подготвена да Ви окаже цялостно подпомагане по пътя на укрепването на демократичните полезности и Ви насърчаваме да продължите да работите за тази цел “, посочи още българският министър председател. Борисов акцентира, че Молдова е и наш значим сътрудник във връзка с самодейността за Източното партньорство на Европейски Съюз, чиято цел е реализиране на допустимо и допустимо най-висока степен на икономическа интеграция.
 Борисов се качи на нов локомотив и попита: А завои може ли да прави? (ВИДЕО) Борисов се качи на нов локомотив и попита: А завои може ли да прави? (ВИДЕО)
Премиерът Бойко Борисов се повози на един от новите локомотиви на БДЖ, носещ името " Хан Кардам ", който е един от 15 нови локомотива, ка...
Министър-председателят Борисов подчертава върху многочислената българска общественост в Молдова, която също е значима за отличните връзки сред народите на двете страни. Борисов изрази признателност за напъните на молдовските управляващи при съхраняването на националната, културна и езикова еднаквост на българското национално малцинство. В този подтекст министър председателят Борисов означи, че преобразуването на Тараклийския държавен университет „ Григорий Цамблак “ във филиал на Русенския университет „ Ангел Кънчев ” би асъдействало още повече за културната и духовна непосредственост на двата народа.
Министър-председателят Бойко Борисов съобщи желанието на страната ни да даде безплатно финансиране за осъществяването на предпочитани за двете страни планове като възстановяване на социално-икономическото богатство на популацията в регион Тараклия, както и в поддръжка на напъните на молдовското държавно управление за справяне с пандемията от COVID-19.
В хода на диалога българският министър председател и молдовският президент показаха задоволство от динамичността на двустраннияпрез последните години. И двамата бяха единомислещи по отношение на нуждата от активизиране на търговско-икономическите връзки.
Министър-председателят Бойко Борисов насочи покана към молдовския президент Мая Санду да посети България в комфортно за нея време.
 Мая Санду – новата вяра за Молдова Мая Санду – новата вяра за Молдова
Победата на Мая Санду на изборите значи „ ново начало “ в връзките сред Молдова и Европейски Съюз, обявиха от Европейския парламент...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР