България категорично няма нищо общо с взрива на Кримския мост.

...
България категорично няма нищо общо с взрива на Кримския мост.
Коментари Харесай

Гешев: България категорично няма нищо общо с взрива на Кримския мост

България изрично няма нищо общо с гърмежа на Кримския мост. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев.

„ Колегите от Софийската градска прокуратура изрично откриха, че България няма нищо общо с гърмежа на Кримския мост. Това е следващата съветска хибридна офанзива против европейската общественост “, написа Гешев в Туитър, написа.

Кримският мост, който свързва анексирания през 2014 година от Русия Кримски полуостров с Таманския полуостров в Краснодарския край, беше взривен при неразбираеми условия на 8 октомври 2022 година Това беше възприето от Кремъл като сериозен удар, тъй като значимото информационно оборудване имаше освен стратегическо, само че и имиджово значение за Русия. Ден по-късно шефът на Руското разследване Александър Бастрикин рапортува на президента Владимир Путин, че офанзивата е готова от украинските спецслужби благодарение на съветски жители и непознати страни. Според съветското следствие гърмежът е бл породен от камион, който се е движил по маршрута - България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Така името на страната ни беше забъркано. 

" Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде забъркано с гърмежа на Кримския мост, по разпореждане на министър-председателя бе осъществена инспекция от службите за сигурност. Безспорно е открито, че взривеният на Кримския мост камион в никакъв случай не е бил на територията на Република България, която беше посочена като насочна точка за неговия маршрут ", разгласи тогава в публично известие държавният пресцентър. Софийската градска прокуратура пък се самосезира и стартира инспекция, която разпореди на Министерство на вътрешните работи и ДАНС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР