България Караниколов: В сряда ще има среща за горивата Според

...
България Караниколов: В сряда ще има среща за горивата Според
Коментари Харесай

Караниколов: В сряда ще има среща за горивата

България Караниколов: В сряда ще има среща за горивата Според министъра оставката на неговия заместител няма да попречи на работата  Жанета Нейкова 14 май 2019, 11:12  Караниколов: В сряда ще има среща за горивата Източник: БГНЕС
тре ще има среща със заинтригуваните страни по така наречен закон за горива и наредбата, с която ще се дефинират редът и изискванията за водене на указател на лицата, осъществяващи стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Това заяви пред публицисти министърът на стопанската система Емил Караниколов след юбилейната конференция на Българската петролна и газова асоциация.

"Работено е, има текстове, има дадени оферти, които не са толкоз доста и толкоз фрапантни, а администрацията ги е анализирала и на следващия ден започваме разискването ", сподели министърът и подсети, че по закон наредбата би трябвало да влезе в действие на 27 юли. Преди това тя би трябвало да ще бъде пусната за публично разискване.

По този метод министърът отхвърли изказвания, че 4 месеца не се работи по текстовете на наредбата. За основаването на законодателството министерството построи специфична администрация.

Според Караниколов оставката на неговия заместител Александър Манолев, който беше зает със Закона за горивата, няма да попречи на работата и правенето на текстовете. Новата разпоредба би трябвало да влезе в действие от 27 юли.

Икономическият министър разяснява и други настоящи тематики като концепцията за основаване на огромна мегаагенция, която да сплоти Агенцията по приватизация и Агенцията за вложения. Според Караниколов основаването на новата организация е извънредно належащо, защото Агенцията по приватизация към този момент е изчерпала своите функционалности. Един от новите моменти е да отпадне така наречен забранителен лист на държавните предприятия. Тази функционалност към този момент ще се поеме от Народното събрание.

Караниколов разяснява и оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Според него това е персонален акт, който е заслужен за почитание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР