България Каракачанов за терасата: Една поредна манипулация В качеството си

...
България Каракачанов за терасата: Една поредна манипулация В качеството си
Коментари Харесай

Каракачанов за терасата: Една поредна манипулация

България Каракачанов за терасата: Една поредна операция В качеството си на министър на защитата той изясни и за процедурата за покупка на нов изтребител от Съединени американски щати за българската войска  Николай Киров 20 май 2019, 11:00
ценарий, сходен на аферата „ Костинброд” е изцяло вероятен, съобщи пред NOVA военният министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

„ Няма да се учудя, в случай че някой е замислил сходен сюжет. Факт е, че има хора, които разчитат да завоюват някой различен глас от горната страна с оплюване на съперника, а не със своите идеи”, счита Каракачанов. Той обаче акцентира, че не разполага с информация по въпроса. „ Информация за съответно втори „ Костинброд” аз нямам”.

„ Като виждам по какъв начин стартира акцията още преди нейния формален старт с доста неистини и клюки в доста връзки. Помните, че аз предвиждах, че тази акция ще бъде единствено компроматна. За страдание, вместо да оставим хората, които се борят за европарламента да изясняват каква визия имат те за българския интерес в Европа, нещата се трансфораха в цирк”, сподели Каракачанов.

„ Не смятате ли, че ненормално, когато един човек, който е облечен с власт, има имунитет, лъже, клюки и наскърбява и никой не му търси отговорност, тъй като той се употребява с някаква власт. Вижте, някой, против който има четири каузи, продължава да изяснява за някаква паспортна мафия и нелепости отпреди 8 месеца, в случай, че и ДАНС и Специализираната прокуратура са споделили, че няма нищо такова, някой продължава да клюки. Лъжи чух какви ли не за себе си. Просто не съм чул, че съм умъртвил баба си още. Това са ненормални неща”, разяснява Каракачанов обвиняванията хвърляни против него в общественото пространство от водача на „ Воля”, Веселин Марешки.

От парламентарната група на Вътрешна македонска революционна организация оферират санкции от 10 до 15 хиляди лева и наказване „ отнемане от свобода” до 4 години за лица, които наскърбяват или клеветят, само че са евродепутати, депутати, министри или ръководители на политически партии.

Каракачанов разгласи обвиняванията за неплатени налози за тераса към жилището му като операции.

„ Това си беше една поредна операция. Има нотариален акт, където всичко е разказано. Къде е нарушаването, в случай, че по нотариалния акт ти плащаш налози. В самите указания на КПКОНПИ за попълване на тези заявления, т. 6 споделя ясно и изрично, че не си задължен да декларираш тераси, изби и така нататък Кое е противозаконното? Тя не е застроена, не е на блока, в нотариалния акт е, заплащам си налозите върху нея”, изясни водачът на Вътрешна македонска революционна организация. Той уточни, че месечните му разноски за живот възлизат на към 1500-1600 лева

„ Хората като чуят нещо за някакви тераси, дали схващат или не защо става дума, то остава в съзнанието им. После иди обяснявай, че нямаш сестра. Трябваше хора, които употребяват избрани медии, основани за бухалки, да има някаква глоба за тях”, акцентира Каракачанов.

„ Тези, които са си сбъркали декларациите, са получили уведомителни писма. Това е процедурата. Защото са пропуснали, дали съзнателно или несъзнателно, нещо”, уточни Каракачанов.

„ Лично аз считам, че когато някой работи през офшорна сметка, очевидно задачата му е информацията какви пари има и по какъв начин ги върти някъде в чужбина, да не стига до обществото. И не е обикновено депутати, министри - хора, облечени с власт, да имат офшорни сметки и би трябвало да ги декларират”, сподели Каракачанов.

„ За да се каже нещо, то би трябвало да се докаже”, разяснява той обвиняванията, че предходната акция на Вътрешна македонска революционна организация е финансирана с пари от КТБ.

В качеството си на министър на защитата Каракачанов изясни и за процедурата за покупка на нов изтребител за българската войска.

„ Състезателната процедура има две елементи. Първата част е, когато имаш трима участници и ти избереш един от тях. Тази част завърши, когато от тримата участници, държавното управление и Народното събрание одобриха, че ще водят договаряния с един от тях. По време на договаряния не се приказва за цени, само че персонално аз считам, че някои от параметрите на договорката не са преференциални и е въпрос на договаряния цените да бъдат нормализирани. Те са по-високи от предстоящото и то безпричинно. Тук не става въпрос за това, което приказва президентът, че желаеме да понижим цената за сметка на качествата на самолета, т.е. да му отрежем ракетите, въоръжението, навигация и така нататък Ние приказваме за комплекта от качества, които един аероплан би трябвало да има. Има някои от съставените елементи, за които считаме, че цените могат да са по-ниски. Давам един образец - езиковото образование на водачите. Пилотите, които ще изпратим са минали през езикови курсове, минали са през образование в Съединени американски щати. Има ли смисъл още веднъж да заплаща страната за едно езиково образование, което значително ще бъде официално. Има такива нюанси, пера в плана за контракт, който се създава, които би трябвало да бъдат изпилени, тъй като е ненужно да бъдат плащани от българския данъкоплатец”, съобщи Каракачанов.

„ Разсроченото заплащане е една по тематиките, по които се приказва. Защото заплащане едновременно може да спре другите два плана за рационализация на армията и даже да се отрази на проектите за повишение на заплатите на военните”, акцентира Каракачанов. „ Дал съм такива указания – да се търси вид България да не заплати цялата сума еднократно”.

Каракачанов акцентира, че даже България да беше предпочела да купи самолети от Швеция или Италия, отново щеше да има сходни проблеми с договарянията, „ в нюансите”.

Той акцентира, че сега армията заплаща доста скъпо за поддръжката на към този момент купените самолети и хеликоптери поради такива „ нюанси” в подписаните контракти.

По отношение на апелите от Българска социалистическа партия, държавното управление да подаде оставка в случай че ръководещите изгубят евроизборите, Каракачанов напомни, че Сергей Станишев не подаде оставка откакто левицата беше победена от ГЕРБ на предходния избор за европарламент.

Водачът на листата на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазкиот своя страна уточни, че в случай че бъде избран отново за евродепутат, ще продължи да работи по тематиките, свързани с пакета „ Мобилност”, бежанците и двойния стандарт при храните.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР