България Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров Не са обсъждани

...
България Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров Не са обсъждани
Коментари Харесай

Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров

България Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров Не са обсъждани кандидатури, съобщи Дариткова, а в ГЕРБ също не е било обсъждано  Виолета Русенова 13 ноември 2019, 14:55  Кандидат за КОНПИ - спрягат Цацаров Източник: БГНЕС
е са обсъждани още кандидатури, срокът не е изминал, следва, тогава ще може да видите кои са препоръчаните претенденти. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в отговор на въпрос обсъждана ли е кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ.

За това дали вътре в ГЕРБ са обсъждали, тя бе безапелационна: Не, не сме правили разискване по тематиката предстоящ ръководител на КПКОНПИ.

Ако приказваме хипотетично, бих споделил, че Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за ръководител на антикорупционната комисия. Това сподели представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев пред публицисти в Народното събрание в отговор на въпрос в случай че бъде препоръчан, добра кандидатура ли е сегашният основен прокурор за ръководител на КПКОНПИ.

Пламен Георгиев желае да се върне в Специализираната прокуратура

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка

Магдалинчев напомни, че Цацаров е бил углавен арбитър, настрана 7 години насмалко основен прокурор. "Дейността на ръководителя на антикорупционната комисия е доста близко с наказателно-правната материя, с която господин Цацаров се е занимавал. И в този порядък от мисли, по принцип и условно споделям, че един подобен експерт би бил подобаващ за длъжността ръководител на антикорупционната комисия”, сподели Магдалинчев.

На въпрос за излязлата информация, че Цацаров е любимец за началник на антикорупционната комисия, Магдалинчев сподели, че за първи път чува тази вест от медиите. Той уточни, че от сутринта, от 8,30 е в Народното събрание, тъй че няма никаква информация за това нещо.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР