„България към момента получава нула средства по европейските програми и

...
„България към момента получава нула средства по европейските програми и
Коментари Харесай

Андрей Новаков: България получава нула средства по европейски програми и фондове

„ България все още получава нула средства по европейските стратегии и фондове “, заяви пред „ Фокус “ Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ и координатор на ЕНП в Комисията по районно развиване на Европейския парламент. Той дефинира обстоятелството като извънреден абсурд.

Новаков сподели още, че България няма време за губене по повод Плана за възобновяване и резистентност. Според координатора на ЕНП в Комисията по районно развиване на Европейския парламент няма утвърдени партийни стратегии, както и партньорство. По негови думи доста старания са били положени, с цел да се отделят пари за средствата в България. „ А в случай че страната ни изпусне шансът за възобновяване, ще е покруса за идващите генерации и никой няма да им изясни какво се е случило “, счита Андрей Новаков.

„ Трябва да се стартира разговор с Европейската комисия по обособените оперативни стратегии и да се внесат час по-скоро дружно с партньорското съглашение. Това са пари, които са разполагаем на България от първи януари. Мина много време, в което страната ни не се възползва от тях, а имайте поради, че те са от първи януари предходната година. Трябва час по-скоро те да бъдат разполагаем на страната ни. “

Според Андрей Новаков би трябвало незабавен разговор с Европейската комисия по обособените оперативни стратегии. Планът е върнат, а стратегиите не са утвърдени, заключи евродепутатът и координатор на ЕНП в Комисията по районно развиване на европейския парламент Андрей Новаков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР