България Какво ще донесе споразумението СЕТА на България Парламентът одобри

...
България Какво ще донесе споразумението СЕТА на България Парламентът одобри
Коментари Харесай

Какво ще донесе споразумението СЕТА на България

България Какво ще донесе съглашението СЕТА на България Парламентът утвърди на първо четене Законопроекта, Българска социалистическа партия и патриотите гласоподаваха срещу  Василена Василева 30 януари 2020, 11:37  Какво ще донесе съглашението СЕТА на България Източник: БГНЕС
арламентът утвърди на първо четене Законопроекта за одобрение на Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Канада и Европейския съюз и неговите страни членки, по-известно като СЕТА. "За " гласоподаваха 110 народни представители, 98 бяха "против " и 7 се въздържаха.

Президентът Радев сезира Конституционния съд за СЕТА

В поддръжка на съглашението гласоподаваха от ГЕРБ и Движение за права и свободи, от "БСП за България ", "Обединени патриоти " и "Атака " бяха "против " ратификацията, а от "Воля " гласоподаваха "въздържал се ".

Сред причините против съглашението бяха заплахата от нахлуване на пазара на ГМО артикули, добива на шистов газ посредством фракинг и ограничението на националния суверенитет.

Вчера при дебатите от левицата се опълчиха на гласуването на ратификацията на СЕТА на две четения в едно съвещание, по тази причина през днешния ден не се пристъпи към тази процедура. За да влезе в действие съглашението, е належащо законопроектът за ратификацията му да бъде гласуван и на второ четене.

Разследване: Корумпирани венецуелски политици скрито в България

Парламентът одобри промени в Закона за хазарта на първо четене

Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Канада и Европейския съюз планува цялостно унищожаване на митата за 99 на 100 от тарифните номера до 7 години, опростяване на митнически правила и процедури, както и правила за генезис, посредством които се улеснява износът в Канада. В по-голямата си част съглашението към този момент се ползва краткотрайно от 21 септември 2017 година, с изключение на наредбите, свързани със отбрана на вложенията, уреждането на разногласия сред вложител и страна, и разпореждания във връзка с отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, заетостта и опазването на околната среда, които попадат под национална подготвеност на страните - членки на Европейски Съюз.

Разпоредбите, оставащи отвън краткотрайното използване на СЕТА, ще влязат в действие след утвърждението му от Народното събрание.

В негативен избор съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти " Искрен Веселинов уточни, че са дали своят вот срещу ратификацията на СЕТА, тъй като този метод за правене на политика, под диктовката на интернационалния капитал, на една отречена демократична идеология, е неверен.

"Днес не е добър ден за българската народна власт, през днешния ден ние създадохме следващата опасност за България, за българския бизнес, за българските трудови хора, разяснява той.

Веселинов прикани българите да се разсънят, да бъдат по-активни, тъй като следва второ четене на законопроекта.

"Това второ четене би трябвало да бъде преодоляно точно посредством социална интензивност, тъй като последствията за България могат да бъдат извънредно неподходящи ", разяснява той.

Веселинов прикани депутатите, които са подкрепили СЕТА на първо четене, при идващото гласоподаване да премислят дейностите си.

Секретарят на ПГ на "БСП за България " Филип Попов сподели, че са дали своят вот изрично срещу ратификацията на този контракт, тъй като националният интерес не е предпазен по никакъв метод. Призовавам тези, които не са подкрепили законопроекта на първо, да не го поддържат и на второ, с цел да защитим българския народен интерес, уточни Попов.

Междувременно група протестиращи се събраха пред постройката на Народното събрание, с цел да изразят несъгласието си с приемането на Законопроекта. Народните представители от Вътрешна македонска революционна организация Мария Цветкова, Александър Сиди и Искрен Веселинов са се срещнали с тях и са ги призовали да бъдат дейни, тъй като българското общество трябвало да се разсъни, с цел да не позволява "актове, които не пазят националния ни интерес ".

"На идващия митинг би трябвало площадът да е цялостен, да покажем, че България не желае СЕТА ", е призовал Веселинов протестиращите.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: СЕТА Народно събрание законопроект .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Бензин и дизел падат поради ковид  1 Ще има ли универсално зарядно за всички смарт телефони  1 Продават ли ни рискови артикули за намаляване  1 Проверяват същинско ли е сиренето, което се предлага на пазара --> Пaрите ни  Бензин и дизел падат поради ковид Бензин и дизел падат поради ковид  Ще има ли универсално зарядно за всички смарт телефони Ще има ли универсално зарядно за всички смарт телефони  Продават ли ни рискови артикули за намаляване Продават ли ни рискови артикули за намаляване  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Слави Трифонов учредява нова партия Слави Трифонов учредява нова партия  <br> <strong> Тайните помощници </strong> на пандизчиите в <strong> Аушвиц </strong> <br>
Тайните помощници на пандизчиите в Аушвиц
 <br> Полезните <strong> храни </strong>, които да <strong> заобикаляме </strong> при <strong> грип </strong> <br>
Полезните храни , които да заобикаляме при грип
 <br> Как да <strong> преобразим банята </strong> без да даваме <strong> доста пари </strong> <br>
Как да преобразим банята без да даваме доста пари
Последни  <p><strong>20 любопитни факта</strong> за света, които ще ви <strong>изумят</strong></p> 20 любопитни обстоятелството за света, които ще ви изумят  Какво ще донесе съглашението СЕТА на България Какво ще донесе съглашението СЕТА на България  Пловдивската психиатрия източвала ли е здравното министерство Пловдивската психиатрия източвала ли е здравното...  <p>Испански медии: Анна Курникова е <strong>бременна&nbsp;</strong></p> Испански медии: Анна Курникова е бременна  Яна Янкова, старши управител Дигиталните портфейли ще махнат реденето на опашки  Статуя на мечето в Лондонския зоопарк Мечето, което стана домакински любим на канадския полк  Валери Симеонов Валери Симеонов: Комисията по
хазарта комфортно си е...  <p>Акция против &bdquo;ало&ldquo; измамници в Разградско</p> Акция против „ ало “ измамници в Разградско  <p><strong>Ванеса Брайънт:</strong> Ние сме изцяло опустошени</p> Ванеса Брайънт: Ние сме изцяло опустошени  <p>Автобус се обърна върху кола в София</p> Автобус се обърна върху кола в София  Владимир Путин Путин пее " Blueberry Hill, международни звезди танцуват  Жители на Батак: Опасни и канцерогенни боклуци замърсяват въздуха Жители на Батак: Опасни и канцерогенни боклуци...  Васил Божков Васил Божков: За мен е рисково да се върна в България  Ето за какво не можете да отслабнете (+Видео) Ето за какво не можете да отслабнете (+Видео)  Въоръжен с желязо разрушава порти, краде бойлер и... четка за тоалетна (+Видео) Въоръжен с желязо разрушава порти, краде бойлер и...  <p>Внимание! Опасно време в четвъртък</p> Внимание! Опасно време в четвъртък  <p>Пожар в постройката, населявана от българския консул в Лос Анджелис</p> Пожар в постройката, населявана от българския консул в Лос...  <p>Смъртоносният вирус завладя цялостен Китай, интернационална евакуация</p> Смъртоносният вирус завладя цялостен Китай, интернационална...  BMW X7 by Vilner BMW X7 мина на изправителен при Vilner  <p><strong>&quot;Кървавата неделя&quot;:</strong> Какво се случи на 30 януари 1972 г.&nbsp;</p> "Кървавата неделя ": Какво се случи на 30... Всичко от през днешния ден Виц на деня Двама държавни икономисти се прибирали вкъщи от семинар в чужбина. Както всички държавни чиновници, естествено били настанени на най-евтините места в самолета. Всеки от… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика Водещи вести  Васил Божков Васил Божков: За мен е рисково да се върна в България  <p>Смъртоносният вирус завладя цялостен Китай, интернационална евакуация</p> Смъртоносният вирус завладя цялостен Китай, интернационална евакуация  Валери Симеонов Валери Симеонов: Комисията по
хазарта комфортно си е затваряла очите  <p>Автобус се обърна върху кола в София</p> Автобус се обърна върху кола в София  <p>Внимание! Опасно време в четвъртък</p> Внимание! Опасно време в четвъртък  Ето за какво не можете да отслабнете (+Видео) Ето за какво не можете да отслабнете (+Видео)  <p><strong>Ванеса Брайънт:</strong> Ние сме изцяло опустошени</p> Ванеса Брайънт проговори за първи път след нещастието  <p>Испански медии: Анна Курникова е <strong>бременна&nbsp;</strong></p> Испански медии: Анна Курникова е бременна  Статуя на мечето в Лондонския зоопарк Мечето, което стана домакински любим на канадския полк  Владимир Путин Путин пее " Blueberry Hill, международни звезди танцуват

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР